ΕΚΑΒ: Κάναμε 12 λεπτά για να φτάσουμε στο περιστατικό στην πίστα του «Ελ. Βενιζέλος»

Ο χρόνος αυτός είναι αποδεκτός δεδομένης της απόστασης εντός του αεροδρομίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην πίστα του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα εξέδωσε το ΕΚΑΒ επιχειρώντας να απαντήσει στις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι το ασθενοφόρο έκανε να φτάσει στο σημείο περίπου 15 λεπτά, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.

Κάναμε 12 λεπτά, αναφέρει το ΕΚΑΒ (η κλήση έγινε στις 12:23 και το ασθενοφόρο έφτασε στις 12:35), και αυτό «αποτελεί αποδεκτό χρόνο κάλυψης για την προαναφερόμενη απόσταση στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΑΒ «τη δεδομένη χρονική στιγμή (σ.σ. της κλήσης) η κινητή μονάδα ήταν εκτός Ιατρείου με τους διασώστες και τον γιατρό να βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου και συγκεκριμένα στο επίπεδο των αναχωρήσεων»

«Ο γιατρός που συνόδευε την κινητή μονάδα του Ε.Κ.Α.Β., διαπιστώνοντας την σοβαρή κατάσταση της άτυχης γυναίκας η οποία έφερε βαρείες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, προέβη στη διασωλήνωση της και τις λοιπές προβλεπόμενες επείγουσες ενέργειες εντός της κινητής μονάδας ώστε να γίνει η μεταφορά της στο ιατρείο του αεροδρομίου» συνεχίζει η ανακοίνωση εξηγώντας τις κινήσειες που έκαναν οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Είναι προφανές πως όλο το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. (γιατροί, διασώστες & νοσηλευτές) που στελεχώνουν την Υπηρεσία Επείγουσας Ιατρικής Βοήθειας Αερολιμένα (Υ.Ε.Ι.Β.Α.-Ε.Κ.Α.Β.) «Ελευθέριος Βενιζέλος», είναι σε διαρκή επαγρύπνηση, προσπαθώντας να διεκπεραιώσουν όλα τα περιστατικά που χρήζουν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας εντός του χώρου του αεροδρομίου».
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ