Εκατοντάδες Γάλλοι διαδήλωσαν με αίτημα την νομιμοποίηση της κάνναβης

Κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «νομιμοποίηση για την ισότητα» και «ένα τσιγάρο μαριχουάνας για την τρύπα στην Ασφάλιση»

Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο Παρίσι και σε πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας, άλλοι με ένα τσιγάρο στο στόμα και άλλοι με ένα φύλλο μαριχουάνας στο χέρι, για να μετάσχουν σε μια «παγκόσμια πορεία» με αίτημα την νομιμοποίηση της κάνναβης.

Στο Παρίσι, οι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους κατόπιν αιτήματος οργανώσεων χρηστών κάνναβης, μεταξύ των οποίων η «Κάνναβη Χωρίς Σύνορα». Η συγκέντρωση συνοδεύτηκε με μουσική ρέγκε και οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «νομιμοποίηση για την ισότητα» και «ένα τσιγάρο μαριχουάνας για την τρύπα στην Ασφάλιση», το οποίο αναφερόταν στην κοινωνική ασφάλιση.

«Αρχικά ζητείται η νομιμοποίηση της κάνναβης για θεραπευτική χρήση. Και μετά το τέλος της απαγόρευσης», σημείωσε ο Φαρίντ Γκεϊούς, ιδρυτής της οργάνωσης «Κάνναβη Χωρίς Σύνορα».
Η «παγκόσμια πορεία για την κάνναβη», η οποία ξεκίνησε το 1999, προγραμματίζεται φέτος να γίνει σε περίπου 60 χώρες. Σε πολλές από αυτές, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, οι ΗΠΑ ή η Γερμανία οι συγκεντρώσεις έγιναν στις 3 Μαΐου.

Σύμφωνα με το γαλλικό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία, 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι καπνίζουν τακτικά κάνναβη (περισσότερο από 10 φορές τον μήνα) στην Γαλλία. Ο τζίρος από το λαθρεμπόριό της υπολογίζεται ότι ανέρχεται μεταξύ των 700 εκατομμυρίων και του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ