Έκλεβαν γεωργικά μηχανήματα και τα πωλούσαν στην Αλβανία

Συνελήφθη σπείρα Αλβανών που «χτυπούσε» επιχειρήσεις και σπίτια σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Αιτωλοακαρνανίας

Τουλάχιστον 15 μήνες κράτησε η δράση μιας σπείρας Αλβανών κακοποιών που «χτυπούσαν» επιχειρήσεις και σπίτια σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Αιτωλοακαρνανίας και άρπαζαν γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν στην πατρίδα τους.

Οι τέσσερις Αλβανοί ηλικίας  31, 42, 41 και 43 που ταυτοποιήθηκαν μετά από πολύμηνες έρευνες, επέλεγαν τους στόχους τους, έλεγχαν τα ωράρια λειτουργίας και τα μέτρα ασφαλείας και στη συνέχεια έκαναν τις διαρρήξεις, παίροντας και μέτρα αντιπαρακολούθησης για να μην εντοπίζονται. Μάλιστα, ο 31χρονος είχε συλληφθεί στις 13 του περασμένου Δεκεμβρίου από αστυνομικούς του τμήματος Κήπων, όταν βρέθηκαν στο σπίτι του κλεμμένα γεωργικά μηχανήματα, εργαλεία και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός.

Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί οι διαρρήξεις σε ένα τυροκομείο στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων από το οποίο άρπαξαν μηχανήματα και εξαρτήματα μεγάλης αξίας, σε ένα εργαστήριο τυροκομικών προϊόντων στο Λουτρό Αιτωλοακαρνανίας από το οποίο έκλεψαν διάφορα αντικείμενα και σε ένα σπίτι στις Καρυές Ιωαννίνων όπου «σήκωσαν» από την αποθήκη γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία.

Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς θεωρείται βέβαιο πως έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ