Έκλεισαν οι κάλπες στον Παναμά

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στις 04:00, ώρα Ελλάδας

Έκλεισαν στις 24:00 ώρα Ελλάδας οι κάλπες στον Παναμά, όπου την Κυριακή διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου και των 71 μελών της Βουλής της χώρας.

Τις ψήφους των 2,4 εκατ. πολιτών οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους διεκδικούν ο Χοσέ Ντομίνγκο Άριας του κόμματος Δημοκρατική Αλλαγή και ο Χουάν Κάρλος Βαρέλα του αντιπολιτευόμενου Κόμματος για τον Παναμά.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο Βαρέλα σχεδόν ισοψηφεί με τον Άριας, η υποψήφια αντιπρόεδρος του οποίου, η Μάρτα Λινάρες, είναι η σύζυγος του απερχόμενου
προέδρου Ρικάρδο Μαρτινέλι.

Οι επικριτές του κυβερνώντος κόμματος υποστηρίζουν ότι η υποψηφιότητα της Λινάρες εντάσσεται στην προσπάθεια του Μαρτινέλι να συνεχίσει να κυβερνά από το παρασκήνιο μετά το τέλος της θητείας του.

Ο πρώην δήμαρχος της Πόλης του Παναμά Χουάν Κάρλος Ναβάρο και άλλοι τέσσερις υποψήφιοι διεκδικούν επίσης την προεδρία, αλλά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν έχουν ουσιαστικά πιθανότητες να κερδίσουν.

Απαιτείται απλή πλειοψηφία για να κερδίσει κάποιος υποψήφιος και να μη χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος.  Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα περίπου τέσσερις ώρες αφότου κλείσουν οι κάλπες.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ