Έκλεψε φορτηγό και ζητούσε λύτρα από τον ιδιοκτήτη!

Περίσσευε το θράσος σε έναν 34χρονο που κράτησε επί σχεδόν ένα μήνα στην κατοχή του ένα Ι.Χ. φορτηγό το οποίο είχε πάρει για δοκιμή από την επιχείρηση του ιδιοκτήτη του στην Καρδίτσα και ζητούσε εκβιαστικά… λύτρα για να του το επιστρέψει!

Ο δράστης είχε ιδιοποιηθεί παράνομα το φορτηγό στις 2 Απριλίου και από τότε απαιτούσε εκβιαστικά από τον 55χρονο επιχειρηματία να του δώσει 3.000 ευρώ για να του το παραδώσει, συνοδεύοντας τον εκβιασμό και με απειλές για την σωματική του ακεραιότητα. Απηυδισμένο το θύμα, κατέφυγε στην Ασφάλεια Λάρισας που τον συμβούλεψε να προσποιηθεί ότι συναινεί και να κλείσει ραντεβού στο δράστη για να του δώσει -δήθεν- μέρος του ποσού.

Μόλις ο 34χρονος παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 1.695 ευρώ που του έδωσε ο 55χρονος, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω και κατέσχεσαν το φορτηγό που παραδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας κατηγορούμενος για εκβίαση και απειλή, ενώ ερευνάται τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ