Ελληνοποιούνται 800.000 αλλοδαποί μετανάστες με νόμο – «εξπρές» της κυβέρνησης για την ιθαγένεια

Αλλαγές στη διαδικασία απόκτησης της Ελληνικής ιθαγένειας μέσω πολιτογράφησης προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία και να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής που πολλές φορές ξεπερνά τα πέντε έτη. Η είδηση είδε την προηγούμενη εβδομάδα το φως της δημοσιότητας. Υπό τον τίτλο «Ιθαγένεια-εξπρές σε 800.000 αλλοδαπούς» διαβάζουμε, ανάμεσα σ’ άλλα, τα εξής: «Σαρωτικές πρόκειται να είναι οι αλλαγές στην απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας που δρομολογεί το Υπουργείο Εσωτερικών με προφανείς εκλογικούς στόχους.

Ελληνοποιούνται 800.000 αλλοδαποί μετανάστες με νόμο – «εξπρές» της κυβέρνησης για την ιθαγένεια - Εικόνα 1

Στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει εντός των ημερών ο αρμόδιος υπουργός θα παρέχεται η δυνατότητα στους περίπου 800.000 αλλοδαπούς που διαμένουν νομίμως στην Ελλάδα να αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια σε τρία χρόνια από έξι που ισχύει σήμερα.

Μάλιστα το πολυπόθητο χαρτί θα λαμβάνεται αφού οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί μετάσχουν σε ένα τεστ γνώσεων που χαρακτηρίζεται «εύκολο». Οι αλλοδαποί πρέπει να απαντήσουν γραπτώς σε 20 ερωτήσεις τις οποίες θα επιλέγουν από ένα σύνολο 30 ερωτήσεων, ενώ θα υπάρχουν και προφορικές εξετάσεις.

Ελληνοποιούνται 800.000 αλλοδαποί μετανάστες με νόμο – «εξπρές» της κυβέρνησης για την ιθαγένεια - Εικόνα 2

Δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στις εξετάσεις και ένα γραπτό κείμενο, κάτι σαν μια μικρή έκθεση. Ο ειδικός γραμματέας Ιθαγένειας Λάμπρος Μπαλτσιώτης ανέφερε ότι οι 30 ερωτήσεις θα επιλέγονται τυχαίως την ημέρα των εξετάσεων, από τράπεζα θεμάτων, που θα έχει συντάξει 300 ερωτήσεις. Και αυτός όμως ο αριθμός δεν πρέπει να πανικοβάλλει τους αλλοδαπούς, αφού όλες οι ερωτήσεις θα είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο. Και για να μην αρχίσουν να πηγαίνουν σε φροντιστήρια, το Υπουργείο θα δίδει και τις απαντήσεις στις 300 ερωτήσεις».

Ελληνοποιούνται 800.000 αλλοδαποί μετανάστες με νόμο – «εξπρές» της κυβέρνησης για την ιθαγένεια - Εικόνα 3

Με πιο απλά λόγια, το νέο κύμα «ελληνοποιήσεων», στοχεύει στο να καρπωθούν εκλογικά την… ευγνωμοσύνη των «ελληνοποιημένων» αλλοδαπών.

Ελληνοποιούνται 800.000 αλλοδαποί μετανάστες με νόμο – «εξπρές» της κυβέρνησης για την ιθαγένεια - Εικόνα 4   Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ