Εννέα κλάδοι θα πάρουν χρηματοδοτήσεις 4,2 δισ. μεταξύ 2014-2020

Το Σεπτέμβριο θα προκηρυχθούν οι δράσεις

Σε εννέα επιχειρηματικοί κλάδοι αναμένεται να μοιραστούν τα 4,2 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, με στόχο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει την προκήρυξη των  χρηματοδοτούμενων δράσεων στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Έθνος, τα κονδύλια θα διατεθούν στους εξής κλάδους: τουρισμό,  αγροδιατροφή, υγεία-φαρμακευτική βιομηχανία, ενέργεια, υλικά, κατασκευές, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες (κλωστοϋφαντουργία, έτοιμο ένδυμα, χειροτεχνία αλλά και εκδόσεις βιβλίων, κινηματογράφος).

Οι κλάδοι αυτοί σύμφωνα με μελέτες του ΙΟΒΕ, του ΚΕΠΕ και της McKinsey Company, μπορούν να έχουν μέχρι το 2021, περί τις 550.000 θέσεις εργασίας και περίπου 49 δισ. ευρώ ακαθάριστη προστιθέμενη αξία στην οικονομία.

Οι κυριότερες δαπάνες που θα χρηματοδοτηθούν είναι:

-Τουρισμός: Ενίσχυση επιχειρήσεων για συνεδριακό, ιαματικό, πολιτιστικό, θαλάσσιο τουρισμό και τουρισμό πόλης

-Αγροδιατροφή: Χρηματοδότηση δαπανών για εξαγωγές τυποποιημένων προϊόντων

-Εφοδιαστική αλυσίδα: Επιδοτήσεις για τη βελτίωση σιδηροδρομικών και οδικών υποδομών

-Περιβάλλον: Η διαχείριση αποβλήτων, η πιστοποίηση και η οργάνωση επιχειρηματικών πάρκων είναι οι κύριοι στόχοι των δράσεων

-Υγεία-Φαρμακευτική βιομηχανία: Θα διατεθούν κοινοτικά κονδύλια για έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων καθώς και για τον ιατρικό τουρισμό.

-Ενέργεια: Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και η στήριξη των ΑΠΕ περιλαμβάνονται στο εν λόγω πρόγραμμα

-Υλικά-κατασκευές: Ενισχύονται επιχειρήσεις για την παραγωγή οικολογικών χρωμάτων, την ανακύκλωση ελαστικών και πλαστικών, ώστε να αξιοποιηθούν για την παραγωγή ενέργειας.

-Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών: οι επιδοτήσεις θα κατευθυνθούν ώστε οι επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν αλλά και να αξιοποιήσεων καλύτερα ψηφιακές υπηρεσίες

-Δημιουργικές-πολιτιστικές βιομηχανίες: η διατήρηση υφιστάμενων θέσεων εργασίες, η εξωστρέφεια των προϊόντων και η βελτίωση της ποιότητας είναι οι κυριότερες δαπάνες ενίσχυσης επιχειρήσεων.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ