Έντεκα συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία στην έρευνα για το χαμένο Boeing

Όλοι οι συλληφθέντες έχουν δεσμούς με την Αλ Κάιντα – Την ανάκρισή τους ζήτησαν μυστικές υπηρεσίες όπως το FBI και η ΜΙ6

Επανέρχεται η εκδοχή της τρομοκρατικής επίθεσης όσον αφορά την τύχη του χαμένου Boeing της Malaysia Airlines καθώς η αστυνομία της Μαλαισίας προχώρησε στη σύλληψη 11 υπόπτων για τρομοκρατία και δεσμούς με την Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail τη σύλληψη και την ανάκριση των 11 ατόμων, ηλικίας από 22 έως 55 ετών, ζήτησαν μυστικές υπηρεσίες όπως το FBI και η ΜΙ6.

Οι συλλήψεις έγιναν στην Κουάλα Λουμπούρ και στην πολιτεία Κεντά την περασμένη εβδομάδα και τα 11 άτομα θεωρείται ότι είναι μέλη βίαιης τρομοκρατικής ομάδας που σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις σε μουσουλμανικές χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους ανακρινόμενους μέχρι στιγμής παραδέχονται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες αλλά αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους με την εξαφάνιση του Boeing.

Τις έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση πυροδότησε η κατάθεση του βρετανού Μουσουλμάνου Σαατζίντ Μπαντάτ στη δίκη του γαμπρού του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος υποστήριξε ότι παρέδωσε ένα παπούτσι-βόμβα σε Μαλαισιανούς.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ