Εντολή σε Στουρνάρα να απέχει από τη δημοσιότητα

Στόχος του Μαξίμου να δοθούν όσο το δυνατόν λιγότερες αφορμές για επικέντρωση της προεκλογικής περιόδου στα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής

Η εντολή είναι έμμεση. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές θα πρέπει, αργά αλλά σταθερά, να αραιώσει τις εμφανίσεις του στα Μέσα.

Ο λόγος προφανής: Κατ' αυτόν τον τρόπο θα δοθούν όσο το δυνατόν λιγότερες αφορμές για επικέντρωση της προεκλογικής περιόδου στα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής και ειδικότερα σε όσα έχουν να κάνουν με μειώσεις, περικοπές και μέτρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύσταση στον κ. Στουρνάρα έγινε με διακριτικό τρόπο, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις, από πλευράς του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, ενώ αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το τελευταίο διάστημα ο τσάρος έχει σχεδόν εξαφανισθεί από την επικαιρότητα.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Στουρνάρας θα απασχολήσει την επικαιρότητα προσεχώς όταν θα κληθεί να αλλάξει πόστο. Το πιθανότερο είναι ότι θα οδεύσει προς την Τράπεζα της Ελλάδας, με τις πιθανότητες να κατευθυνθεί στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στη θέση του Επιτρόπου να είναι ελάχιστες, κυρίως, επειδή δεν το επιθυμεί και ο ίδιος. Θα προτιμήσει, λοιπόν, την θέση του διοικητή της ΤτΕ, που θα ανακοινωθεί αρχές Ιουνίου.

Μέχρι τότε θα κληθεί να τηρήσει σιγή ιχθύος. Ούτως ή άλλως, δεν έμεινε, πλέον και πολύς καιρός.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ