-

ΕΟΠΥΥ: Επιστολές σε 100 γιατρούς για υπερσυνταγογράφηση

Οι συνταγογραφήσεις των συγκεκριμένων γιατρών για παρακλινικές εξετάσεις ή θεραπευτικές πράξεις υπερβαίνουν κατά πολύ το μέσο όρο της ειδικότητάς τους

Επιστολές σε 100 γιατρούς για υπερσυνταγογράφηση απόστειλε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μετά από τις έρευνές που πραγματοποίησε στο α’ τρίμηνο φέτος.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ, μετά από συστηματικούς ελέγχους στο συγκεκριμένο διάστημα, τόσο για τη συνταγογράφηση όσο και τη ζήτηση παρακλινικών εξετάσεων, εντοπίστηκαν οι εκατό γιατροί με τις υψηλότερες δαπάνες. Οι συνταγογραφήσεις των συγκεκριμένων γιατρών για παρακλινικές εξετάσεις ή θεραπευτικές πράξεις υπερβαίνουν κατά πολύ το μέσο όρο της ειδικότητάς τους.

Ως εκ τούτου ο ΕΟΠΥΥ απόστειλε σήμερα ενημερωτικές επιστολές προς τους παραπάνω ιατρούς, οι οποίοι εντός πέντε ημερών από την παραλαβή της επιστολής, οφείλουν να ενημερώσουν τον Οργανισμό για τις απόψεις τους.

Στις περιπτώσεις που οι απόψεις των ιατρών δεν κριθούν επαρκείς, οι σχετικοί φάκελοι θα αποσταλούν στην ελεγκτική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή την ΥΠΕΔΥΦΚΑ, για περαιτέρω έλεγχο.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, δήλωσε ότι «πολύτιμος σύμμαχος του ΕΟΠΥΥ στη προσπάθεια ελέγχου των δαπανών του, είναι οι ίδιοι οι ιατροί μέσω των θεσμικών τους οργάνων» και ότι «ήδη, οι έλεγχοι είναι συνεχείς στο πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού».

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ