-

Επιτάχυνση ανάπτυξης βλέπει η Alpha Bank

Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και μάλιστα με σημαντική αύξηση της απασχόλησης, σημειώνουν οι αναλυτές της τράπεζας

Επιτάχυνση της ανάπτυξης και σημαντική μείωση του χρέους προβλέπει για τους επόμενους μήνες η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων που έδωσε σήμερα Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Alpha Bank η προσδοκία για θετική αύξηση του ΑΕΠ από το πρώτο τρίμηνο του 2014 ενισχύεται από την αύξηση των εισπράξεων από τον εξωτερικό τουρισμό κατά 17,3% σε ετήσια βάση στο πρώτο δίμηνο 2014, από την αύξηση των εισπράξεων από τη ναυτιλία κατά 5,6%, από την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 1,5% σε ετήσια βάση στο πρώτο δίμηνο 2014, από την αύξηση της δαπάνης για δημόσιες επενδύσεις κατά 91,6% στο πρώτο τρίμηνο του 2014 και την ταυτόχρονη αύξηση των εισπράξεων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ-28 κατά 26,2% και από την αύξηση της καθαρής μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας κατά 40,9 χιλ. άτομα στο πρώτο τρίμηνο του 2014.

«Η ανάκαμψη αυτή της ελληνικής οικονομίας προέρχεται από κλάδους στους οποίους η χώρα κατέχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα (τουρισμός, γεωργία, πολλοί σημαντικοί βιομηχανικοί κλάδοι) μετά την σταδιακή άρση των εμποδίων που καθήλωναν την ανάπτυξή τους το 2011 και το 2012 και σε κάποιο βαθμό έως και τα μέσα του 2013», σημειώνεται στην ανάλυση της Alpha.

Η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της τράπεζας υπογραμμίζει πως αντίθετα με τις προβλέψεις περί κατάρρευσης και εξόδου από το ευρώ, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και μάλιστα με σημαντική αύξηση της απασχόλησης και με έγκαιρη έναρξη της διαδικασίας μείωσης της εξαιρετικά υψηλής ανεργίας.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ