Επίθεση Ερντογάν κατά του Γερμανού προέδρου

«Ένας πρόεδρος πρέπει να φέρεται ως πρόεδρος»

Ο Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τον ισραηλινό Σιμόν Πέρες, έβαλε στο στόχαστρό του τον πρόεδρο της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ ο οποίος την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε επίσημα την Τουρκία και είχε συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της και πολλούς πανεπιστημιακούς.

«Λέει ψέματα» κατηγόρησε την Δευτέρα ο κ. Ερντογάν το Γερμανό πρόεδρο ο οποίος μιλώντας σε σπουδαστές πανεπιστήμιου της Άγκυρας είχε δηλώσει ότι «τρόμαξε και ταράχτηκε» όταν είδε στην τηλεόραση τις τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις «να καταδιώκουν άγρια τους διαδηλωτές».

«Κάθε άλλο» απάντησε στον Τούρκο πρωθυπουργό χθες ο πρόεδρος Γκάουκ. «Μάλιστα ήμουν πολύ συγκρατημένος. Δεν επινόησα τίποτε», τόνισε. Πρόσθεσε ότι στην Άγκυρα συνομίλησε «όχι μόνο με εκείνους που κυβερνούν αλλά και με εκείνους που κυβερνιούνται». Και κατέληξε: «Είχα την ευκαιρία να σχολιάσω κρίσιμης σημασίας για την κοινωνία θέματα, κάτι που είναι πολύ φυσικό μεταξύ φίλων».

Στον κ. Ερντογάν «δεν άρεσε καθόλου αυτή η συμπεριφορά» του γερμανού προέδρου, λέγουν πολιτικοί φίλοι και συνεργάτες του. Και επιχείρησε… να του δώσει μαθήματα: «Ένας πρόεδρος πρέπει να φέρεται ως πρόεδρος», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε, για τον κ. Γκάουκ:»Φοβούμαι ότι ονειρεύεται ότι είναι ακόμη πάστορας, γιατί ήταν πραγματικά κάποτε πάστορας και φαίνεται ότι ακόμη βλέπει τα πράγματα σαν πάστορας».

Ο Γιόακιμ Γκάουκ ήταν πάστορας στην  Ανατολική Γερμανία.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ