Έρχεται ο Σόρος στην Ελλάδα;

Ο Αμερικανός μεγαλο-επενδυτής αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα, όπου θα έχει μια ευρεία γκάμα επαφών, οι οποίες ενδεχομένως να περιλαμβάνουν ακόμα και μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Στην Ελλάδα θα βρεθεί μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα ο Αμερικανός μεγαλο-επενδυτής Τζωρτζ Σόρος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει μια ευρεία γκάμα επαφών, οι οποίες ενδεχομένως να περιλαμβάνουν ακόμα και μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το πιθανότερο είναι ότι προς τιμήν του θα διοργανωθεί κάποια εκδήλωση, στην οποία θα είναι βασικός ομιλητής, ωστόσο, τίποτα δεν επιβεβαιώνεται, καθώς, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, όλες οι κινήσεις του καλύπτονται από απόλυτη μυστικότητα, μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Δεδομένο, πάντως, θα πρέπει να θεωρείται ότι ο κ. Σόρος δεν έρχεται στην Ελλάδα για να προωθήσει τα επενδυτικά σχέδια του fund του. Το τελευταίο έχει μεν συμφέροντα επί ελληνικού εδάφους (οι πληροφορίες, για παράδειγμα, αναφέρουν ότι θα μπει τελικά, με ένα ποσό, στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και της Εurobank), όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτός που έχει υπ' ευθύνη του αυτά τα projects.

Ο Σόρος, πλέον, ενδιαφέρεται για θέματα στρατηγικής και όχι για day to day διαχείριση κεφαλαίων. Επίσης, ενδιαφέρεται προσωπικά για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που έχει συστήσει, μέσω των οποίων στο πρόσφατο παρελθόν έκανε αισθητή την παρουσία του και στη χώρα μας.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ