Εύβοια: Δάσκαλος έκαψε σχολείο γιατί δεν του έδιναν σύνταξη!

Ο 49χρονος ήθελε να εκδικηθεί το υπουργείο Παιδείας, επειδή απέρριψε προ μηνών το αίτημά του για πρόωρη συνταξιοδότηση!

Ξεπερνούν κάθε λογική οι αποκαλύψεις για την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο του 1ου Δημοτικού σχολείου Κύμης, την Παρασκευή 4 Απριλίου. Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας ενός 49χρονου δάσκαλου, ακολούθησε η ομολογία του ότι ο ίδιος είχε βάλει φωτιά επειδή δεν του έδιναν σύνταξη!

Ο 49χρονος εκπαιδευτικός που δίδασκε στο ίδιο σχολείο, βρέθηκε αιμόφυρτος σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο όπου είχε αποπειραθεί να βάλει τέλος στη ζωή του καρφώνοντας ένα μαχαίρι στην κοιλιά του.

Στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου μεταφέρθηκε και νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι αυτός είχε προκαλέσει την καταστροφή του σχολείου πετώντας στο εσωτερικό του ένα αναμμένο στουπί εμποτισμένο με βενζίνη!

Στην ερώτηση γιατί στέρησε από τα παιδιά της περιοχής το σχολείο τους, ο 49χρονος εκπαιδευτικός δικαιολογήθηκε ότι ήθελε να εκδικηθεί το… υπουργείο Παιδείας επειδή απέρριψε προ μηνών το αίτημά του για πρόωρη συνταξιοδότηση! 

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει εξ αιτίας των τύψεων για τον εμπρησμό! Ο δάσκαλος- εμπρηστής κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ