Εξιτήριο για την Αμερικανίδα τουρίστρια που είχε τραυματιστεί ελαφρότερα στην Οία

«Ήταν η χειρότερη και μαζί η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου» – Δηλώνει συγκινημένη από την κρητική φιλοξενία 

Τέλος καλό, όλα καλά για την μία Αμερικανίδα τουρίστρια που το βράδυ της Ανάστασης τραυματίστηκε στη Σαντορίνη μαζί με το ζευγάρι των Αμερικανών, από βαρελότο που έσκασε στην εκκλησία.

Σήμερα, η κ. Κάρα Κρέιβιν βγήκε από το νοσοκομείο κι ετοιμάζεται αύριο να φύγει για την Αμερική.

Η ίδια, όπως αναφέρει στο cretapost, χαρακτηρίζει την εμπειρία του ατυχήματος ως την καλύτερη και την χειρότερη συνάμα.

«Η εμπειρία του ατυχήματος είναι η χειρότερη αλλά και η καλύτερη στη ζωή μου. Πρόκειται για κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Μόνο στα όνειρά μου θα μπορούσα να φανταστώ την ευγένεια των ανθρώπων που συνάντησα στη Κρήτη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας μου. Το ιατρικό προσωπικό εκτός του ότι είναι εκπληκτικά επιδέξιοι αλλά και καλοί επιστήμονες είναι παράλληλα πολύ καλοί άνθρωποι και ευγενικοί. Είχα την συμπαράστασή τους από την πρώτη μέρα μέχρι και τώρα. Το ίδιο όμως συνέβη και με τους ανθρώπους της Κρήτης που είτε με συναντούσαν στο διάδρομο, είτε ερχόντουσαν στο δωμάτιο που νοσηλευόμουν και μου προσέφεραν από λουλούδια, δώρα μέχρι και φιλοξενία. Αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου», επεσήμανε η κ. Κρέιβιν.

Την Τρίτη παίρνει εξιτήριο το ζευγάρι

Ένα μεγάλο συγνώμη για την ταλαιπωρία που υποβλήθηκε η Αμερικανίδα τουρίστρια από το άσχημο αυτό έθιμο της Κρήτης, δίνει από τη μεριά του ο χειρούργος Μανούσος Χριστοδουλάκης.

«Ζητώ συγνώμη για την ταλαιπωρία που υποβλήθηκε η κ. Κρέιβιν και οι υπόλοιποι Αμερικανοί τουρίστες. Πιστεύω αυτό το δυσάρεστο έθιμο με τα βαρελότα επιτέλους να σταματήσει.

Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για τη συνεργασία που είχαμε που – όπως αποδείχθηκε – ήταν πολύ αποτελεσματική», επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλάκης ενώ παράλληλα ανέφερε ότι η κ. Κρέιβιν θα επιστρέψει αύριο στην πατρίδα της με το αεροπλάνο ενώ το ζευγάρι των Αμερικανών αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Τρίτη.

«Οι άλλοι δύο ασθενείς θα πάρουν εξιτήριο την Τρίτη οπότε και θα μεταφερθούν στη χώρα τους. Θα χρειαστεί να συνεχίσουν κάποια αγωγή για τα τραύματά τους αλλά είναι εκτός κινδύνου. Ωστόσο, η 51χρονη ίσως χρειαστεί να νοσηλευτεί στην Αμερική αλλά χωρίς και πάλι να κινδυνεύει», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Χριστοδουλάκης.

Στο πλευρό τους και ο ΕΟΤ

Από τη πρώτη στιγμή στο συγκεκριμένο συμβάν έσπευσε να βοηθήσει όπως μπορούσε εκπρόσωπος του ΕΟΤ.

«Από τη πρώτη στιγμή είμαι εδώ και προσπαθώ να βοηθήσω τους τουρίστες με όσα μέσα διαθέτω και υπηρεσιακά και ανθρώπινα. Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά και οι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν υγιείς στα σπίτια τους», τόνισε η εκπρόσωπος του ΕΟΤ, Βίκη Αντωναράκη.
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ