Εξοργισμένη η Μόσχα από την αιματηρή επίθεση ενόπλων στο Σλαβιάνσκ

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για στρατιωτική προβοκάτσια που δείχνει την απροθυμία του Κιέβου να αφοπλίσει τους εξτρεμιστές

Με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αντέδρασε η Ρωσία για όσα συνέβησαν το βράδυ του Μ. Σαββάτου στο Σλαβιάνσκ όπου τέσσερις φιλορώσοι διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από πυρά ενόπλων.

Η Μόσχα εμφανίζεται οργισμένη από το αιματηρό περιστατικό και κάνει λόγο για «στρατιωτική προβοκάτσια που αποτελεί ένδειξη της απροθυμίας των αρχών του Κιέβου να αφοπλίσουν εθνικιστές και εξτρεμιστές».

«Μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η τραγωδία αυτή συνέβη μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Γενεύης που ζητούσε την απόσταση από κάθε βίαιη πράξη, εκφοβισμό ή προβοκάτσια. Η ρωσική πλευρά επιμένει στην αυστηρή εκπλήρωση από την ουκρανική πλευρά των δεσμεύσεών της για την αποκλιμάκωσης της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία» καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι οι φιλορώσοι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι πίσω από την επίθεση σε σημείο ελέγχου στο Σλαβιάνσκ βρίσκεται η παραστρατιωτική ουκρανική οργάνωση Δεξιός Τομέας.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ