-

Ο γιατρός των 6 ηπείρων – Παράτησε το Λονδίνο και γύρισε όλο τον κόσμο με ένα ποδήλατο [εικόνες]

Στην ιστορία περνά ο Στίβεν Φέιμπς, ο γιατρός, ο οποίος αποφάσισε το 2010 να αφήσει το ιατρείο του στο Λονδίνο και να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με ένα ποδήλατο προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε φτωχούς ανθρώπους.

Έχοντας καλύψει περίπου 53,285 μίλια, ο Φέιμπς κατάφερε να  κάνει το γύρο του κόσμου και σε λίγες ημέρες θα επιστρέψει στο Λονδίνο. Η ζωή του αρκετές φορές βρέθηκε σε κίνδυνο αφού όπως αποκάλυψε ο ίδιος, στο Περού τον λήστεψαν σημαδεύοντάς τον με όπλο ενώ ένα τσίμπημα ενός σκορπιού λίγο έλεψει να αποβεί μοιραίο.

Ο γιατρός των 6 ηπείρων - Παράτησε το Λονδίνο και γύρισε όλο τον κόσμο με ένα ποδήλατο [εικόνες] - Εικόνα

Ο Φέιμπς αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω του το 2010 και να αλλάξει εντελώς τρόπο ζωής. Ευρώπη, Αφρική, Νότια, Κεντρική και Βόρεια Αμερική, Αυστραλία και Ασία αποτέλεσαν τον προορισμό του τα τελευταία 6 χρόνια παρά το γεγονός πως είχε μια αρκετά καλή ζωή στο Λονδίνο και μια δουλειά, η οποία του απέδιδε ικανοποιητικά χρήματα.

Ο γιατρός των 6 ηπείρων - Παράτησε το Λονδίνο και γύρισε όλο τον κόσμο με ένα ποδήλατο [εικόνες] - Εικόνα1

«Διψούσα για περιπέτεια και μια νέα πρόκληση. Έψαχνα τρόπο να κάνω πιο απλή τη ζωή μου, χωρίς ανάγκη για πολλά λεφτά, χωρίς πολλές υποχρεώσεις και συνεχόμενα ραντεβού. Ήθελα να δω τον κόσμο και να μάθω γι’αυτόν. Μόνο το ποδήλατο θα μου επέτρεπε κάτι τέτοιο» δήλωσε ο δόκτωρ Φέιμπς.

Πέρασε από την Ευρώπη στην Μέση Ανατολή, από εκεί στην Αφρική ενώ στη συνέχεια πέρασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού πριν βρεθεί στην Ασία και την Αυστραλία. Εργάστηκε οικειοθελώς σε πολλά νοσοκομεία.

Ο γιατρός των 6 ηπείρων - Παράτησε το Λονδίνο και γύρισε όλο τον κόσμο με ένα ποδήλατο [εικόνες] - Εικόνα2

Κατάφερε να συντηρεί τον εαυτό του μόλις με 10 δολάρια την ημέρα ωστόσο όταν συμπληρώθηκαν τρία χρόνια, ξέμεινα από χρήματα. Τότε ήταν που προσπάθησε να κάνει γνωστή την περιπέτειά του και εξασφάλισε χορηγείας, οι οποίες του επέτρεψαν να συνεχίσει το έργο του.

Ο γιατρός των 6 ηπείρων - Παράτησε το Λονδίνο και γύρισε όλο τον κόσμο με ένα ποδήλατο [εικόνες] - Εικόνα3

Οπως περιγράφει ο ίδιος, αναγκάστηκε να επισκεφθεί αρκετές φορές ένα νοσοκομείο ως ασθενής αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γόνατο ενώ στο Εκουαδόρ έπεσε θύμα ληστείας από μικρά παιδιά που τον μαχαίρωσαν στην παλάμη.

Ο γιατρός των 6 ηπείρων - Παράτησε το Λονδίνο και γύρισε όλο τον κόσμο με ένα ποδήλατο [εικόνες] - Εικόνα4

«Δεν σκέφτηκα στιγμή να τα παρατήσω αν και έζησα ορισμένες πραγματικά δύσκολες καταστάσεις. Οπως οταν ταξίδευα με -35 βαθμούς στην Μογγολία ή όταν προσβλήθηκα από μια βαριά ίωση με πυρετό στην Μαλαισία» τόνισε ο 35χρονος γιατρός, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο Άμστερνταμ, στην επιστροφή του μετά από 6 χρόνια στο Λονδίνο.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ