Γιατσενιούκ: Η Ρωσία «υποσκάπτει τη διεθνή σταθερότητα»

«Είναι προφανές σήμερα ότι η Ρωσία συνιστά μια απειλή για την υφήλιο, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την Ουκρανία» προσέθεσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι «υποσκάπτει τη διεθνή σταθερότητα» και ζήτησε την οικονομική στήριξη των συμμάχων του της Δύσης προκειμένου να «εκμοντερνίσει» τον ουκρανικό στρατό, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που μεταδόθηκε σήμερα στις ΗΠΑ.

«Η παγκόσμια κοινότητα έχει λόγους για να ανησυχεί για τις προθέσεις του Πούτιν» δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο NBC ο Γιατσενιούκ, σε μια συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε χθες και μεταδόθηκε σήμερα. «Η Ομοσπονδία της Ρωσίας υποσκάπτει τη διεθνή σταθερότητα».

«Είναι προφανές σήμερα ότι η Ρωσία συνιστά μια απειλή για την υφήλιο, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την Ουκρανία» προσέθεσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός.

Ενώ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να επισκεφθεί την Ουκρανία αύριο ο Γιατσενιούκ απηύθυνε έκκληση για την παροχή στήριξης εκ μέρους των χωρών της Δύσης. «Πρέπει να μας προσφερθεί πλήρως για να σταματήσουμε τη Ρωσία και για αυτό ακριβώς έχουμε ανάγκη μια πραγματική στήριξη από τους εταίρους μας της Δύσης» σημείωσε ο ίδιος, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση: «Έχουμε ανάγκη μια οικονομική στήριξη, έχουμε ανάγκη να εκμοντερνίσουμε τον ουκρανικό στρατό και να ανανεώσουμε όλες τις δομές άμυνας της Ουκρανίας».

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ