-

Ο γιος της Άννας Διαμαντοπούλου έγραψε τους στίχους για το «Ελεύθερος» του Κωνσταντίνου Αργυρού, έπειτα από ντροπιαστικό σχόλιο Γερμανού για τους Έλληνες

gossip
Επικαιρότητα

Το τραγούδι «Ελεύθερος» του Κωνσταντίνου Αργυρού έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία, αλλά πίσω από αυτή υπάρχει μια βαθιά ιστορία, την οποία και αποκάλυψε ο στιχουργός του, ο Άρης Σαβαλάνος, γιος της πολιτικού Άννας Διαμαντοπούλου.

Μάλιστα, τότε που κυκλοφόρησε το τραγούδι η υπερήφανη μαμά είχε γράψει στο Facebook: «Ο μικρούλης Χάρης μου, που πλέον είναι «ελεύθερος για μια ζωή». Ο Χάρης έγραψε τους στίχους στο νέο τραγούδι του Κωνσταντίνου Αργυρού. Ελεύθερος. Ακούστε το».

Η αποκάλυψη του Χάρη Σαβαλάνου

Μιλώντας στην ΕΡΤ, o πολλά υποσχόμενος Χάρης Σαβαλάνος που έχει υπογράψει κι άλλα τραγούδια, αναφέρθηκε στην ιστορία πίσω το «Ελεύθερος». «Είναι μεγάλη χαρά που κάποιος ακούγοντας ένα τραγούδι σκέφτεται τον στιχουργό», είπε αρχικά και συνέχισε υπογραμμίζοντας τα συναισθήματα που ένιωσε «με το να βλέπεις τόσο κόσμο να τραγουδάει και να χορεύει με στους στίχους σου και να διασκεδάζει ψυχή του».

«Η ιστορία είναι λίγο διαφορετική με αυτό το τραγούδι. Όταν ήμουν στην Αγγλία πριν από περίπου δέκα χρόνια, φοιτητής, ήταν η περίοδος που η Ελλάδα περνούσε τη δοκιμασία της… Μνημόνια, κρίσεις… Πηγαίνοντας εκεί εξέλαβα μια αύρα δυσπιστίας με την έννοια της κριτικής απέναντι στην χώρα, τόσο από τα παιδιά όσο κι από το Πανεπιστήμιο», είπε περιγράφοντας περιστατικά τα οποία βίωσε.

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε μια από τις πρώτες διαλέξεις έτυχε να κάτσω δίπλα σ’ ένα Γερμανό, με ότι αυτό συνεπάγεται με τις σχέσεις των δύο λαών. Ζήτησα τότε ένα στυλό για να υπογράψω κι εκείνη την στιγμή μου είπε πολύ αυθόρμητα και πολύ σοβαρά: “Θα στο δώσω, αλλά θέλω να μου το δώσεις πίσω γιατί ξέρω ότι οι Έλληνες ότι παίρνετε δεν το επιστρέφετε. Κι αυτό με στιγμάτισε πάρα πολύ. Χτύπησε στην περηφάνια μου. Μέσα από αυτά τα βιώματα, κάθισα μια μέρα κι έπιασα το στυλό μου κι έγραψα αυτούς τους στίχους».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ