Η Αίγυπτος εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τη Σ.Αραβία λόγω… MERS

Το υπ. Υγείας της χώρας επισημαίνει ότι όλοι όσοι είναι κάτω των 15 ετών ή μεγαλύτεροι των 65 ετών, όπως και οι έγκυες και οι άνθρωποι που υποφέρουν από χρόνια καρδιολογικά και πνευμονολογικά νοσήματα, θα πρέπει να ματαιώσουν το ταξίδι τους στην Σ. Αραβία

Εντείνονται οι ανησυχίες για την κατάσταση που επικρατεί στη Σαουδική Αραβία λόγω του κορονοϊού MERS. Ο κατάλογος με τα θύματα αυξάνεται διαρκώς, έχοντας φτάσει μέχρι στιγμής τα 107 και υπό το φόβο της εξάπλωσης του MERS, η Αίγυπτος εξέδωσε την Πέμπτη ταξιδιωτική οδηγία για τη Σαουδική Αραβία.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου συνέστησε να αποφεύγονται τα ταξίδια παιδιών, ηλικιωμένων, εγκύων ή οιωνδήποτε ανθρώπων υποφέρουν από χρόνια καρδιολογικά και πνευμονολογικά νοσήματα στην Σαουδική Αραβία λόγω του ξεσπάσματος εκεί του κορονοϊού MERS.

Την Πέμπτη, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού Αναπνευστικού Συνδρόμου Μέσης Ανατολής (MERS), σχεδόν διπλασιάστηκε τον Απρίλιο, καθώς την περασμένη Τρίτη και την Τετάρτη αναφέρθηκαν επιπλέον 26 κρούσματα.

Το πρώτο κρούσμα της νόσου στην Αίγυπτο αναφέρθηκε χθες, Πρόκειται για έναν 27χρονο που ζει στην Σαουδική Αραβία, αλλά επέστρεψε ενώ είχε νοσήσει την περασμένη εβδομάδα στην Αίγυπτο αφού είχε έρθει σε επαφή με έναν θείο του στο βασίλειο, ο οποίος πέθανε από MERS.

Οι ανησυχίες που υπάρχουν διεθνώς για την νόσο αυτήν είναι μεγάλες, επειδή η Σαουδική Αραβία αναμένεται να δεχθεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό ξένων προσκυνητών κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού τον Ιούλιο και στην συνέχεια εκατομμύρια άλλους τον Οκτώβριο για το ετήσιο Χατζ, το προσκύνημα στην Μέκκα.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου επισημαίνει ότι όλοι όσοι είναι κάτω των 15 ετών ή μεγαλύτεροι των 65 ετών, όπως και οι έγκυες και οι άνθρωποι που υποφέρουν από χρόνια καρδιολογικά και πνευμονολογικά νοσήματα, θα πρέπει να ματαιώσουν το προσκύνημά τους στην Σαουδική Αραβία.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ