«Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα»: Εμείς είμαστε η άλλη Ευρώπη – Τα υπόλοιπα είναι Τρόικα

Ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία του ιταλικού ψηφοδελτίου  που στηρίζει στην Ιταλία την υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία του ιταλικού ψηφοδελτίου «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» που στηρίζει στην Ιταλία την υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το σύνθημα που ακούστηκε στο θέατρο Βιττόρια της Ρώμης, ήταν το «εμείς είμαστε η άλλη Ευρώπη. Όλα τα υπόλοιπα είναι Τρόικα».

Το ψηφοδέλτιο «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» που στηρίζει στην Ιταλία, την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει καταφέρει να συλλέξει 220.000 υπογραφές, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Κύριοι ομιλητές της σημερινής εκδήλωσης, στην περιοχή Τεστάτσιο της Ρώμης, ήταν ο γραμματέας του κόμματος «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία», Νίκι Βέντολα, και η συγγραφέας και δημοσιογράφος Μπάρμπαρα Σπινέλι, η οποία είναι από τους κύριους εμπνευστές του ιταλικού «ψηφοδελτίου Τσίπρα».

«Πρέπει να ξεκινήσουμε από την επανίδρυση της Ευρώπης για να καταφέρουμε να επανιδρύσουμε την Αριστερά», τόνισε ο Βέντολα, σύμφωνα με τον οποίο «ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να προσδώσει μια νέα, βαθύτερη σημασία στην πορεία και στην δράση της ευρωπαϊκής Αριστεράς».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του κόμματος «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία» υπογράμμισε ότι «η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία είναι υπεύθυνη για την αποδοχή των συνταγών και των επιβολών της Τρόικας, η οποία τόλμησε να σκεφθεί ακόμη και μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, την χώρα που αποτελεί την κοιτίδα της ηπείρου μας».

Όπως θέλησε να τονίσει με έμφαση η Μπάρμπαρα Σπινέλλι «το ιταλικό ψηφοδέλτιο «η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» θέλει να αποδείξει ότι ο θυμός και η κριτική προσέγγιση μπορούν πράγματι να μετατραπούν σε μια θετική διάσταση και δράση, ώστε να επανοικοδομηθεί η Ευρώπη».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ