Η ΕΛΑΣ συνέλαβε τρία μέλη από τους «Ροζ Πάνθηρες»

H διεθνής συμμορία θεωρείται ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος των διωκτικών Αρχών για κλοπές τεράστιας αξίας, κοσμημάτων και έργων τέχνης

Τρία μέλη της περιβόητης συμμορίας Σέρβων, «Ροζ Πάνθηρες», που θεωρείται ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος των διωκτικών Αρχών διεθνώς, για κλοπές τεράστιας αξίας, κοσμημάτων και έργων τέχνης, έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής, μετά από μεθοδικές έρευνες και ενέδρες.

Οι τρεις συλληφθέντες είναι Σέρβοι υπήκοοι και μαζί με ένα ακόμα άτομο που διαφεύγει, αποτελούσαν ομάδα, που έχει διαπράξει περισσότερες από 30 διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων στην Αττική, με λεία που ξεπερνάει τα 550.000 ευρώ, καθώς και κλοπές αυτοκινήτων.

Οι δράστες εισέβαλαν στα κοσμηματοπωλεία γκρεμίζοντας τις βιτρίνες με κλεμμένα αυτοκίνητα, άρπαζαν ταχύτατα τα κοσμήματα από τις προθήκες και διέφευγαν με άλλα οχήματα.

Ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται το μεσημέρι από την ΕΛΑΣ.

Μία από τις μεγαλύτερες ληστείες που έχουν κάνει οι «Ροζ Πάνθηρες» ήταν αυτή στο ιστορικό ξενοδοχείο Carlton στις Κάννες, κατά την οποία έκλεψαν κοσμήματα αξίας 103 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ληστής είχε εισβάλλει στο ξενοδοχείο και έφυγε με κοσμήματα του οίκου Chopard που ανήκαν σε ισραηλινό επιχειρηματία και αναμενόταν να εκτεθούν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο δράστης για να πάρει τα κοσμήματα, χρειάστηκε μόλις 30 δευτερόλεπτα!

Εκτιμάται ότι οι «Ροζ Πάνθηρες» έχουν ληστείες με συνολική λεία πάνω από 380 εκατομμύρια λίρες.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ