Η IBM, το ελληνικό εργαστήριο και η Θράκη

Το σχέδιο διεθνούς εταιρείας μηχανών γραφείου για τη δημιουργία ειδικού εργαστηρίου «ανίχνευσης» νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα

Ένα ειδικό εργαστήριο «ανίχνευσης» νέων τεχνολογιών, που θα βοηθήσει στη βελτίωση συγκεκριμένων προϊόντων της IBM, ετοιμάζεται να λειτουργήσει στην Ελλάδα.

H απόφαση είναι ειλημμένη και μολονότι επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αποτελεί κάτι σαν …κρυμμένο μυστικό, το οποίο η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ετοιμάζονται να αξιοποιήσουν προσεχώς.

Το εργαστήριο αυτό θα στελεχωθεί σε σημαντικό βαθμό και από Έλληνες επιστήμονες, ωστόσο στην πλειοψηφία τους, αυτοί που θα το στελεχώσουν θα είναι ξένοι και κυρίως Αμερικανοί. Θα λειτουργήσει ως ένας από τα τέσσερα – πέντε μεγάλα laboratories που έχει η συγκεκριμένη πολυεθνική στην Ευρώπη, για να προάγει τις υπηρεσίες της και αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην χώρα μας, που αναζητά τρόπους για να αποδείξει και εμπράκτως ότι ξαναμπαίνει στον χάρτη της ανάπτυξης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο του ανοίγματος που θα ανακοινωθεί επισήμως προσεχώς, στην Ελλάδα θα βρεθεί μέσα στο προσεχές διάστημα και ένα από τα κορυφαία στελέχη της IBM, το οποίο θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό. Προς το παρόν, δεν έχει οριστικοποιηθεί ποιο στέλεχος θα είναι αυτό, όπως δεν έχουν γίνει γνωστές και οι κρίσιμες λεπτομέρειες που αφορούν στην επένδυση. Για παράδειγμα, πού θα «στηθεί» το εργαστήριο; Όσοι γνωρίζουν, υποστηρίζουν ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι Αμερικανοί το τοποθετούν γεωγραφικά στο λεκανοπέδιο. Αντιθέτως, πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει η περιοχή της Θράκης, για πολλούς λόγους, που έχουν να κάνουν κυρίως με την πολιτική των κινήτρων.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ