-

Ηγέτη των φιλορώσων εμπλέκουν στη δολοφονία του Ουκρανού πολιτικού

Στη δημοσιότητα μια υποκλαπείσα τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία, σύμφωνα με την SBU, ακούγεται ένας ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών να συμφωνεί να πεταχθεί η σορός ενός δημοτικού συμβούλου από την ανατολική Ουκρανία

Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια υποκλαπείσα τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία, σύμφωνα με την SBU, ακούγεται ένας ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών να συμφωνεί να πεταχθεί η σορός ενός δημοτικού συμβούλου από την ανατολική Ουκρανία, η δολοφονία του οποίου αποτέλεσε το έναυσμα για την νέα επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων εναντίον των αυτονομιστών.

«Σλάβα, σε παρακαλώ κάνε κάτι με αυτό το πτώμα (. . .). Κείτεται εδώ, βρωμάει», είπε ένας άνδρας ο οποίος είναι, σύμφωνα με την SBU, ρώσος πράκτορας.

Η SBU σημείωσε ότι αυτός μιλούσε στο τηλέφωνο με τον Βιάτσεσλαβ Πονομαριόφ, τον αυτοανακηρυχθέντα δήμαρχο του Σλαβιάνσκ.

«Το πτώμα; Ναι, τελειώνω τώρα με τους δημοσιογράφους και θα το κανονίσω», απαντά ο άνδρας που φέρεται να είναι ο Πονομαριόφ.

Ο Πονομαριόφ δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, έχει όμως διαψεύσει ότι λαμβάνει εντολές από τη Ρωσία.

Η φωνή που ακούγεται στην καταγεγραμμένη συνομιλία μοιάζει με τη δική του, όμως δεν υπάρχει κανένα σχόλιο που να τον συνδέει άμεσα με τον δολοφονημένο πολιτικό, τον Βολόντιμιρ Ρίμπακ.
Ο Ρίμπακ, δημοτικός σύμβουλος που ανήκε στο κόμμα του μεταβατικού προέδρου της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, το Μπατκίβτσινα, έπεσε θύμα απαγωγής την προηγούμενη εβδομάδα και η σορός του βρέθηκε σε ένα ποτάμι κοντά στο Σλαβιάνσκ.

Σε μια άλλη τηλεφωνική συνομιλία την οποία έδωσε επίσης στη δημοσιότητα η SBU ακούγεται ένας άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με την υπηρεσία είναι ένας άλλος ρώσος πράκτορας, να χρησιμοποιεί τη χαρακτηριστική αργκό της Μόσχας για να διατάσσει έναν πράκτορα στην πόλη Χορλίβκα να συλλάβει «τον Ρίμπακ», αφού ο πολιτικός «προκάλεσε μπελάδες» στο δημαρχείο της πόλης.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ