Ικανοποιημένοι τέσσερις στους πέντε Γερμανούς με την οικονομική κατάσταση της χώρας

Ποσοστό που αποτελεί ιστορικό υψηλό – Ανάμεσα στους πλέον ικανοποιημένους βρίσκονται οι νέοι από 18 ως 29 ετών και οι ηλικιωμένοι πάνω από 59 ετών,

Οι τέσσερις Γερμανοί στους πέντε (80%) δηλώνουν «πολύ» ή «μάλλον» ικανοποιημένοι για την κατάσταση στη χώρα τους, ένα ποσοστό το οποίο αποτελεί ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Infratest dimap την οποία δημοσίευσε το ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel χθες.
 
Ανάμεσα στους πλέον ικανοποιημένους βρίσκονται οι νέοι από 18 ως 29 ετών και οι ηλικιωμένοι πάνω από 59 ετών, μεταξύ των οποίων το ποσοστό φθάνει το 85%, τονίζει το εβδομαδιαίο περιοδικό, διευκρινίζοντας ότι εάν στην ερώτηση συμπεριληφθεί μια σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το ποσοστό όσων δηλώνουν γενικά ικανοποιημένοι ανεβαίνει ως και στο 90%.
 
Η δημοσκόπηση κατέδειξε ακόμη ότι η δημοτικότητα των κομμάτων τα οποία εκπροσωπούνται στη Μπούντεσταγκ, την κάτω Βουλή, παραμένει αμετάβλητη. Τα στοιχεία αυτά «είναι μάλλον ασυνήθιστα», σχολίασε ο διευθυντής του ινστιτούτου Ρίχαρντ Χίλμερ, σύμφωνα με το Σπίγκελ. Όσον αφορά το στοιχείο ότι η κυβέρνηση, τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, διατηρεί το ίδιο ποσοστό δημοτικότητας με εκείνο που είχε στην έναρξη της θητείας της, αυτό είναι κάτι «που δεν το έχουμε δει ποτέ όσο κάνουμε μετρήσεις», πρόσθεσε.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ