Ηλίας Ψινάκης: Προσέφυγε στο ΣτΕ για τις αντικειμενικές αξίες του Ν. Βουτσά

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα ζητά να μειωθούν ως παράνομες οι αντικειμενικές αξίες στην περιοχή τους και να ακυρωθεί παράλληλα η υπουργική απόφαση που τις αφήνεις τα ίδια επίπεδα από το 2007

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, μαζί με άλλους 105 κατοίκους του Νέου Βουτσά προσέφυγαν  στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να μειωθούν ως παράνομες οι αντικειμενικές αξίες στην περιοχή τους και να ακυρωθεί παράλληλα η υπουργική απόφαση που τις αφήνεις τα ίδια επίπεδα από το 2007.

Οι κάτοικοι ζητούν να ακυρωθεί η από 11.2.2014 απόφαση του υπουργού Οικονομικών που καθορίζει τις αντικειμενικές αξίες της περιοχής  του Ν. Βουτσά.

Να σημειωθεί ότι οι νόμοι 1249/1982 και 1882/1990 προβλέπουν  την υποχρεωτική αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων το αργότερο ανά διετία.

Οι κάτοικοι του Ν. Βουτσά  υποστηρίζουν ότι οι ισχύουσες αντικειμενικές αξίες δεν προσεγγίζουν καν τις αγοραίες, με αποτέλεσμα να παραβιάζονται οι Συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και φορολογικής  ισότητας, όπως και το προστατευόμενο δικαίωμα ιδιοκτησίας των κατόχων ακινήτων.

Οι 106 κάτοικοι υπογραμμίζουν ότι οι αξίες στην περιοχή τους έχουν μεταβληθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και η διατήρηση σε ισχύ αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης από την πραγματική αγοραία,  παραβιάζει ευθέως την νομοθεσία.

Επίσης, επισημαίνουν οι κάτοικοι του Ν. Βουτσά ότι η ισχύουσα από το 2007 τιμή ζώνης στην περιοχή τους είναι 2.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, όμως η τιμή αυτή «ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματική, αγοραία αξία των ακινήτων», καθώς οι αξίες κινήθηκαν σημαντικά πτωτικά.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ