-

Η ισχυρότερη, ελαφρύτερη και τελευταία Panigale

Η ισχυρότερη, ελαφρύτερη και τελευταία Panigale
Αυτοκίνητο

Eν όψει της έκθεσης του Μιλάνου (από 7 Νοεμβρίου) όπου παίζει εντός έδρας, η Ducati άρχισε να μάς «πειράζει», φορτώνοντας στο ίντερνετ ένα μυστικοπαθές βίντεο από «κάτι» πολύ-πολύ σπέσιαλ.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που είναι γνωστό επίσημα σαν «Project 1408», για το οποίο οι Ιταλοί έστησαν ήδη και αποκλειστικό micro-website.

Η ισχυρότερη, ελαφρύτερη και τελευταία Panigale

Στο site δεν περιέχονται λεπτομέρειες, όμως παίρνουμε μια ιδέα για το περί τίνος πρόκειται από τα προσωπικά «ειδοποιητήρια» που η Ducati άρχισε να στέλνει στους VIP πελάτες της.

Εκεί γίνεται αναφορά σε «κάτι» από ανθρακονήματα.

Μετά από αυτό, οι διάφορες πηγές άρχισαν να μιλούν και έτσι μάθαμε πως το Ducati Project 1408 δεν είναι άλλο από ένα νέο Υπερελαφρύ Μοντέλο (Superleggera) βασισμένο στην Ducati 1299 Panigale.

Η ισχυρότερη, ελαφρύτερη και τελευταία Panigale - Εικόνα 1

Ωστόσο μη φανταστείτε πως πρόκειται απλά για μια Ducati 1199 Superleggera με τον κινητήρα της 1299 στα σωθικά της.

Η 1299 Superleggera είναι πολύ περισσότερο, αφού εκτός του ανθρακονημάτινου κουστουμιού θα φορά και ανθρακονημάτινο πλαίσιο και ψαλίδι.

Αυτό σημαίνει ότι στη θέση του μαγνησίου που χρησιμοποιείται στην Ducati 1199 Superleggera για το «πλαίσιο», στη νέα 1299 Superleggera θα χρησιμοποιείται ανθρακόνημα όπως οι Desmosedici MotoGP από το 2009 ως τα μέσα του 2011.

Θυμίζουμε ότι όσον αφορά την Panigale, ως πλαίσιο εννοείται ένα «φιλτροκούτι» το οποίο από τη μία μεριά στηρίζει το πιρούνι και από την άλλη τον  V2 κινητήρα στον οποίο δένει κατόπιν το ψαλίδι.

Άλλα καλούδια θα περιλαμβάνουν ένα κορυφαίο σετ αναρτήσεων της Öhlins, όχι όμως οι ημί-ενεργητικές, διότι είναι πολύ βαριές για μια μοτοσυκλέτα που προσπαθεί να ξεφορτωθεί και το τελευταίο περιττό γραμμάριο.

Φυσικά, με το σκεπτικό αυτό, από ανθρακόνημα θα είναι φτιαγμένο κάθε μεταλλικό κομμάτι που μπορεί να αντικατασταθεί.

Η ισχυρότερη, ελαφρύτερη και τελευταία Panigale - Εικόνα 2

Η BST θα παρέχει τις ζάντες επίσης από ανθρακονήματα.

Η εξάτμιση της  Akrapovic φέρνει προς εκείνη που φορά η αγωνιστική του Παγκόσμιου Superbike, δηλαδή δεν βγαίνει πια κάτω από τα κάρτερ, αλλά ψηλά, καταλήγοντας μάλλον σε δύο τελικά κάτω από την ουρά.

Κοντά στις προδιαγραφές του WSBK θα είναι και η απόδοση του κινητήρα.

Ο οποίος σύμφωνα με τους προαναφερθέντες VIP πελάτες που έχουν ποστάρει σε διάφορα Ducati Fora θα αποδίδει 220bh.

Όλα αυτά, αν αληθεύουν, σημαίνουν πως η Ducati 1299 Superleggera θα είναι η πιο ισχυρή και ελαφριά Superbike της εταιρείας.

Ένα πολύ σημαντικό σημείο έλξης για τους συλλέκτες που θα σπεύσουν να προεγγραφούν για την αγορά της νέας Υπερελαφριάς 1299 είναι το γεγονός πως το μοντέλο θα αποτελέσει και το τελευταίο της σειράς Panigale!

Του χρόνου τέτοια εποχή αναμένεται το νέο Superbike των Ιταλών που θα διαπράξει και μιαν «ιεροσυλία»: Δεν θα είναι ένας V2 αλλά ένας V4!

Η ισχυρότερη, ελαφρύτερη και τελευταία Panigale - Εικόνα 3

Θανάσης Χούντρας
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ