Ιταλία: Επιβεβαίωση της καταδίκης του Μαρτσέλο Ντελλ΄ Ούτρι

Ο Μαρτσέλο Ντελλ” Ούτρι συνελήφθη στις 12 του περασμένου Απριλίου στην Βηρυτό, σε πολυτελές ξενοδοχείο

Ο ιταλικός “Αρειος Πάγος επιβεβαίωσε την καταδίκη του πρώην γερουσιαστή του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Μαρτσέλλο Ντελλ΄Ούτρι, σε επτά χρόνια φυλάκισης για έξωθεν στήριξη της μαφίας. Με τον τρόπο αυτό, επιβάλλεται η ίδια ακριβώς ποινή φυλάκισης που είχε αποφασίσει και το εφετείο του Παλέρμο της Σικελίας, πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τους ιταλούς ανώτατους δικαστές ο στενός αυτός φίλος και συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι «είχε αδιάκοπες επαφές με την Κόζα Νόστρα από το 1974 μέχρι το 1992».
«Με την οριστική αυτή δικαστική ετυμηγορία – γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Ιλ Φάττο Κουοτιντιάνο- ο “Αρειος Πάγος επιβεβαίωσε ότι ο πρώην γερουσιαστής λειτούργησε ως μεσάζοντας ανάμεσα στην μαφία της Σικελίας και στον Μπερλουσκόνι, ο οποίος, κατά την διάρκεια της χρονικής περιόδου στην οποία γίνεται αναφορά, κατέβαλε στους αρχινονούς τεράστια χρηματικά ποσά».

Ο Μαρτσέλο Ντελλ” Ούτρι συνελήφθη στις 12 του περασμένου Απριλίου στην Βηρυτό, σε πολυτελές ξενοδοχείο. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, όπου παραμένει υπό την συνεχή επιτήρηση αστυνομικών. Η Ιταλία έχει ζητήσει την έκδοσή του, αλλά δεν είναι σαφές ποτέ θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ