Ιταλία: Η κυβέρνηση Ρέντζι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη γερουσία με… παρατράγουδα

Έντονη διαμαρτυρία από γερουσιαστές του Κινήματος Πέντε Αστέρων – Φόρεσαν χειροπέδες και υποστηρίζοντας ότι «πεθαίνει η Δημοκρατία»

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε η γερουσία της Ιταλίας την Τετάρτη στην κυβέρνηση του Ματέο Ρέντζι, με 158 ψήφους υπέρ και 122 κατά, μετά τη σύνδεση της έγκρισης του νέου νομοθετικού πλαισίου με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση συνασπισμού.

Η κυβέρνηση Ρέντζι συνέδεσε τη διαδικασία έγκρισης των μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά, ιδίως τη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων έργου ορισμένου χρόνου μέχρι και για μια τριετία, με μια ψήφο εμπιστοσύνης.

Γερουσιαστές του Κινήματος Πέντε Αστέρων κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης προχώρησαν σε μια θεαματική διαμαρτυρία, φορώντας χειροπέδες και υποστηρίζοντας ότι «σήμερα πεθαίνει η Δημοκρατία».

Μετά την ανοικτή απειλή του Ρομπέρτο Καλντερόλι, στελέχους της Λέγκας του Βορρά και αντιπροέδρου της γερουσίας -προέδρου της σημερινής συνεδρίασης- ότι «θα μπορούσε να διατάξει τη σύλληψη των γερουσιαστών του Γκρίλο» η διαμαρτυρία διακόπηκε και η ψηφοφορία διεξήχθη κανονικά.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ