Ιταλία: Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε δέματα με τρόφιμα σε 200 άπορες οικογένειες

«Θέλουμε να εκφράσουμε στον ποντίφικα όλη μας την ευγνωμοσύνη. Εκλαμβάνουμε την πράξη αυτή ως μια ειδική ευχή, για όλους όσους προσπαθούν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που υποφέρουν»

Ο πάπας Φραγκίσκος θέλησε να δώσει για μια ακόμη φορά ουσιαστική σημασία στη λέξη αλληλεγγύη, κατά τη σημερινή ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής.

Σήμερα το βράδυ στις 9 ώρα Ιταλίας, ο ποντίφικας πρόκειται να μεταβεί στο Κολοσσαίο για τις δεκατέσσερις «στάσεις» της Καθολικής «Βία Κρούτσις», οι οποίες συμβολίζουν το μαρτύριο του Εσταυρωμένου.

Την όλη τελετή αναμένεται να παρακολουθήσουν στη Ρώμη δεκάδες χιλιάδες πιστοί, ενώ παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, προβλέπεται και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση. Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, πρόκειται να γίνει ειδική αναφορά στην οικονομική κρίση που συνεχίζει να μαστίζει τη Γηραιά Ήπειρο, και στις τόσες κοινωνικές συνέπειές της.

Ο Φραγκίσκος, όμως, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα το μεσημέρι, διαμέσου του αρμόδιου υψηλόβαθμού κληρικού του Βατικανού για τις αγαθοεργίες, Κόνραντ Κραγιέβσκι, έστειλε διακόσια δέματα με τρόφιμα σε άλλες τόσες άπορες οικογένειες- Ιταλών και αλλοδαπών- οι οποίες σιτίζονται και θεραπεύονται από το «Κέντρο Αλληλέγγυας Ιατρικής» στη συνοικία Τορ Μπέλα Μόνακα της Ρώμης.

Τα δέματα περιείχαν, μεταξύ των άλλων, φρούτα, μακαρόνια, σοκολατένια αυγά και το ιταλικό παραδοσιακό πασχαλινό γλυκό «Κολόμπα».

«Θέλουμε να εκφράσουμε στον ποντίφικα όλη μας την ευγνωμοσύνη. Εκλαμβάνουμε την πράξη αυτή ως μια ειδική ευχή, για όλους όσους προσπαθούν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που υποφέρουν», δήλωσαν στους δημοσιογράφους οι υπεύθυνοι του Kέντρου Aλληλέγγυας Iατρικής.

Πρόσφατα, η Λουτσία Έρκολι, επικεφαλής του συνδέσμου που διαχειρίζεται το κέντρο αυτό, είχε απευθύνει ανοικτή επιστολή προς τον Αργεντινό ποντίφικα ζητώντας του «να επισκεφθεί τους ανθρώπους που ζητούν καθημερινά βοήθεια από τους εθελοντές με τους οποίους εργάζεται, για να τους δωρίσει, με το χάδι του, καινούρια ελπίδα».

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ