Ιταλία: Οκτώ χρόνια κάθειρξη στον πρώην ταμία του κόμματος «Μαργαρίτα»

Οι δυο φοροτεχνικοί που είχαν συνεργασθεί, όπως αποδείχθηκε, στην απόκρυψη της απάτης, καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση τριών ετών και δυο ετών και οκτώ μηνών

Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από δικαστήριο της Ρώμης ο Λουίτζι Λούζι, πρώην γερουσιαστής και ταμίας του κεντρώου κόμματος «Μαργαρίτα», για κατάχρηση 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις έρευνες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας Guardia di Finanza, ο Λούζι οικειοποιήθηκε το ποσό αυτό, μεταβιβάζοντάς το στον προσωπικό του λογαριασμό, από λογαριασμό τραπέζης της «Μαργαρίτας».

Οι δυο φοροτεχνικοί που είχαν συνεργασθεί, όπως αποδείχθηκε, στην απόκρυψη της απάτης, καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση τριών ετών και δυο ετών και οκτώ μηνών.

Ο Λουίτζι Λούζι είχε προσπαθήσει να κατηγορήσει για συνυπαιτιότητα στους εν λόγω οικονομικούς χειρισμούς τον πρώην επικεφαλής της Μαργαρίτας και υπουργό Πολιτισμού Φραντσέσκο Ρουτέλι. Το δικαστήριο της Ρώμης καταδίκασε σήμερα τον Λούζι να αποζημιώσει τον πρώην υπουργό με το ποσό των 5.000 ευρώ.

Το χρηματικό ποσό το οποίο οικειοποιήθηκε ο πρώην ταμίας της Μαργαρίτας —ο οποίος έχασε με την καταδίκη του αυτή δια βίου το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, όπως και το δικαίωμα να αναλάβει δημόσια αξιώματα— προερχόταν από τα κονδύλια της δημόσιας χρηματοδότησης των κομμάτων.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ