Ιταλία: Στο φορολογικό δόκανο όλες οι αγορές άνω των 3.600 ευρώ

Στόχος η δημιουργία μιας τεράστιας βάσης δεδομένων που θα αφορά επιχειρήσεις και πολίτες 

Εξηγήσεις για κάθε αγορά αγαθού ή υπηρεσίας αξίας μεγαλύτερης των 3.600 ευρώ καλούνται να δώσουν από εδώ και στο εξής όλοι οι Ιταλοί.

Σε περίπτωση που οι αγορές αυτές δεν δικαιολογούνται από το δηλωθέν εισόδημα, η ιταλική εφορία θα ζητά από τους φορολογούμενους να προσφέρουν επαρκείς και πειστικές εξηγήσεις για το πώς απέκτησαν το χρηματικό ποσό για τη δαπάνη.

Αντίστοιχα οι έμποροι οι οποίοι πωλούν αγαθά ή υπηρεσίες τέτοιας ή μεγαλύτερης αξίας, οφείλουν να πληροφορούν άμεσα την υπηρεσία, η οποία θα έχει δικαίωμα να ξεκινά τους σχετικούς ελέγχους.

Με τον τρόπο αυτό, υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, θα δημιουργηθεί μια τεράστια τράπεζα δεδομένων που θα αφορά τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους πολίτες, περιορίζοντας σημαντικά τα περιθώρια φοροδιαφυγής.

Αρχικά το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών είχε θέσει ως όριο τις αγορές που ξεπερνούν τις 25.000 ευρώ αλλά στη συνέχεια αποφασίσθηκε ότι έπρεπε να επιλεγεί ένα σαφώς χαμηλότερο όριο, ώστε να αποτυπώνεται η πραγματική οικονομική κατάσταση του κάθε πολίτη.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ