Κάλας: Περιορισμένα τα περιθώρια κινήσεων για το ελληνικό χρέος

Το θέμα αυτό είναι πολύ σημαντικό και αναμένεται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια του σημερινού Eurogroup, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος

Για περιορισμένα περιθώρια κινήσεων σχετικά με την περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους έκανε λόγο ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία, Σιμ Κάλας, κατά την παρουσίαση των οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κάλας, ερωτηθείς για το ελληνικό χρέος και πως αυτό μπορεί να είναι βιώσιμο χωρίς περαιτέρω ελάφρυνση, υπογράμμισε ότι το θέμα αυτό είναι πολύ σημαντικό και αναμένεται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια του σημερινού Eurogroup, εκτιμώντας ωστόσο ότι τα περιθώρια κινήσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι περιορισμένα.

Παράλληλα, ο κ. Κάλας υπογράμμισε ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει σαφώς βελτιωθεί, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή του Μνημονίου.

Ακόμη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επεσήμανε ότι η ανάπτυξη θα επιστρέψει, έστω και συγκρατημένα, φέτος, προσθέτοντας ότι η πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπερέβη κάθε προσδοκία και δείχνει τις καλές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ