Καναδάς: Ξεκινούν εκ νέου Ελληνικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο

Οι Ελληνικές Σπουδές θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο 2014 – Διαβάστε τι θα καλύψουν

Υπογράφηκε την Παρασκευή, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο, η συμφωνία, για την επανίδρυση του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών, στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

«Ελληνικές Σπουδές» αποκαλείται το πρόγραμμα και ανήκει στο Κέντρο Ευρωπαικών, Ρωσικών και Ευρωασιατικών Σπουδών της Σχολής Μunk, του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Η δωρεά από το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς ανέρχεται σε 180.000 δολάρια, για τα τρία πρώτα χρόνια, με στόχο να συγκεντρωθούν 2 εκατ. δολάρια μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Οι Ελληνικές Σπουδές θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο 2014 και θα καλύψουν:
– Ελληνική Γλώσσα
– Σύγχρονη Ελληνική Πολιτική
– Η Ελλάδα στην Ευρωπαική Ένωση και η γεωπολιτική της θέση
– Υποτροφίες σε δέκα φοιτητές των Ελληνικών Σπουδών και εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ελλάδα
– Πρόσκληση ετησίως σε ένα πανεπιστημιακό ομιλητή κύρους από την Ελλάδα για διάλεξη.

Ήταν μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια, από το Προεδρείο του Συλλόγου των Ελλήνων Φοιτητών του Πανεπιστημίο του Τορόντο σε συνεργασία με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Τορόντο, Δημήτρη Αζεμόπουλο.

Τέλος, στις συνομιλίες με το Πανεπιστήμιο του Τορόντο πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς (Hellenic Heritage Foundation) το οποίο σε στενότατη συνεργασία με το Προξενείο αποτέλεσε τον συνομιλητή του Πανεπιστημίου προκειμένου να βρεθούν και να καταβληθούν όχι μόνο οι οικονομικοί πόροι για να υλοποιηθεί αυτό όνειρο της ελληνικής παροικίας αλλά και για να έχει βιωσιμότητα το πρόγραμμα διδασκαλίας σε βάθος χρόνου.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ