-

Καταραμένα νησιά, δολοφονίες που δεν εξιχνιάσθηκαν ποτέ και άλλες χαμένες Ατλαντίδες. 10 ανατριχιαστικές ιστορίες μυστηρίου…

Μυστήρια

Τα νησιά αρκετές φορές περιβάλλονται από μυστήρια, μύθους και παράξενες ιστορίες και μυστικά που έχουν τόπο τους ένα νησί.

Ετοιμαστείτε λοιπόν να ταξιδέψετε σε 10 νησιά με τις πιο ανατριχιαστικές και μυστηριώδεις ιστορίες, αλλά και την ανακάλυψη «καινούργιων Ατλαντίδων».

1. Το καταραμένο La Gaiola

Καταραμένα νησιά, δολοφονίες που δεν εξιχνιάσθηκαν ποτέ και άλλες χαμένες Ατλαντίδες. 10 ανατριχιαστικές ιστορίες μυστηρίου… - Εικόνα1

Στη Νότια Ιταλία υπάρχει ένα νησί, το La Gaiola, που με μια πρώτη ματιά φαντάζει πανέμορφο. Το νησί βρίσκεται στο κόλπο της Νάπολης, χωρίζεται σε δύο μέρη, τα οποία ενώνει μια γέφυρα, ενώ περιτριγυρίζεται από αρχαία ερείπια τα οποία χρονολογούνται από την Αρχαία Ρώμη. Παλαιότερα αρκετοί εύποροι ανταγωνίζονταν μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει στη κατοχή του το πανέμορφο νησί προκειμένου να περάσει τις διακοπές του εκεί. Τώρα το La Gaiola είναι εγκαταλελειμμένο, με μια βίλα στην οποία δεν μένει κανείς.

Ο λόγος; Απλά όποιος πήρε στην ιδιοκτησία του το νησί είχε να αντιμετωπίσει κάτι παραπάνω από κακή τύχη. Ο πρώτος κάτοικος του νησιού ήταν ένας ερημίτης τον οποίο όλοι ξέρουν μόνο με το ψευδώνυμο »ο μάγος» και έζησε εκεί στις αρχές του 19ου αιώνα.

Η «κατάρα» του νησιού λοιπόν ξεκινάει μετά από αυτόν το μυστηριώδη κάτοικο, το 1920. Τότε ένας εύπορος άνδρας είχε χτίσει μια βίλα στο νησί και πήγε να μείνει με την γυναίκα του. Λίγο αργότερα όμως βρέθηκε δολοφονημένος και το πτώμα του τυλιγμένο σε ένα χαλί. Δεν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα και η γυναίκα του βρέθηκε επίσης νεκρή. Φαίνεται ότι είχε πνιγεί στα ήρεμα νερά του κόλπου.

Ύστερα το νησί πέρασε σε έναν εύπορο Γερμανό, ο οποίος λεγόταν Otto Grunback. Ο πλούσιος Γερμανός όμως δεν απήλαυσε για μεγάλο χρονικό διάστημα το όμορφο νησί διότι πέθανε από έμφραγμα. Ο επόμενος ιδιοκτήτης, ένας Ελβετός μεγιστάνας ο οποίος είχε μια φαρμακευτική εταιρία, τρελάθηκε και αυτοκτόνησε. Η τραγική λίστα δεν σταματάει εδώ.

Ο επόμενος ιδιοκτήτης ήταν ο γιος του θρυλικού επικεφαλής της Fiat, ο Gianni Agnelli. Και εκείνος όμως είχε την ίδια τύχη με τον Ελβετό μεγιστάνα. Τη σκυτάλη πήρε ο ανιψιός του Angelli που ήταν ο κληρονόμος της περιουσίας του. Και εκείνος όμως πέθανε από μία εξαιρετικά σπάνια μορφή καρκίνου. Ο επόμενος ιδιοκτήτης δεν πέθανε αλλά χρεοκόπησε, ενώ ο εγγονός του J.Paul Getty, απήχθη αμέσως μετά την αγορά του La Gaiola.

Τώρα στο όμορφο La Gaiola δεν μένει κανείς και η βίλα είναι εγκαταλελειμμένη. Ακόμη και να σας το χαρίζανε, θα πηγαίνατε;

2. Η Palmyra ήταν το τέλος ενός μεγάλου ταξιδιού

Καταραμένα νησιά, δολοφονίες που δεν εξιχνιάσθηκαν ποτέ και άλλες χαμένες Ατλαντίδες. 10 ανατριχιαστικές ιστορίες μυστηρίου… - Εικόνα2

H Palmyra είναι ένα πανέμορφο νησί και βρίσκεται 1600 χιλιόμετρα Νότια της Χαβάης. Ωστόσο πέρα από την ομορφιά του είναι γνωστό και για ένα τραγικό γεγονός.

Η Palmyra ήταν το τέλος του ταξιδιού για τον Malcolm “Mac” Graham και την Eleanor “Muff” Eddington. Οι δύο τους ήταν ένα αξιαγάπητο ζευγάρι, εύποροι και λάτρεις τις ιστιοπλοΐας. Παντρεύτηκαν το 1961 και έπειτα πραγματοποίησαν ένα μήνα του μέλιτος ο οποίος όμως κράτησε για έξι χρόνια. Το ζευγάρι ταξίδευε στο κόσμο κάνοντας το αγαπημένο τους χόμπι, ιστιοπλοΐα.

Το 1974 αποφάσισαν να ξανακάνουν ένα μεγάλο ταξίδι. Στις 2 Ιουλίου βρέθηκαν στη Palmyra και εκεί έμελλε να είναι και το τέλος των ταξιδιών τους. Λίγο αφότου οι Graham έφτασαν στο πανέμορφο νησί γνώρισαν ένα άλλο ζευγάρι, τον Roy και την Stephanie Allen. Τουλάχιστον με αυτό το όνομα είχαν συστηθεί, γιατί στην πραγματικότητα ήταν ο Buck Duane Walker, ένας δραπέτης και η κοπέλα του η Stephanie Streans.

Η σχέση των δύο ζευγαριών όμως δεν ήταν και η καλύτερη, καθώς οι Graham φοβόντουσαν τον »Roy» γιατί ψάρευε χρησιμοποιώντας το όπλο του. Το παράνομο ζευγάρι όμως αποφάσισε να φτιάξει τη σχέση τους με τους Graham και πήγε από τη κατοικία τους με ένα κέικ. Έκτοτε κανείς δεν ξανά άκουσε νέα από τον Mac και την Muff Graham.

Έντεκα χρόνια αργότερα το δικαστήριο καταδίκασε τον Walker για το θάνατο της Muff, της οποία το πτώμα βρέθηκε απανθρακωμένο με εμφανή τραύματα από σφαίρα. Αρκετά πιθανό είναι ο Walker να σκότωσε και τον Mac, του οποίου το πτώμα δεν βρέθηκε ποτέ. Ο δολοφόνος οδηγήθηκε στη φυλακή και λίγο αργότερα πέθανε από καρκίνο.

ΦΡΙΚΗ στη Βρετανία: Το «παιδί με τα μαύρα μάτια» εμφανίστηκε ξανά μετά από 30 χρόνια

3. Τα αιματοβαμμένα Galapagos

Καταραμένα νησιά, δολοφονίες που δεν εξιχνιάσθηκαν ποτέ και άλλες χαμένες Ατλαντίδες. 10 ανατριχιαστικές ιστορίες μυστηρίου… - Εικόνα3

Η συγκεκριμένη ιστορία θα μπορούσε να είναι ένας συνδυασμός σαπουνόπερας και μιας μυστηριώδους ιστορίας φόνου. Τη δεκαετία του 1930 ένας Γερμανός οδοντίατρος, ο Friedrich Ritter, αποφάσισε να ζήσει ήρεμα με μια ασθενή του, την οποία και ερωτεύτηκε, στα παγκοσμίου φήμης νησιά Galapagos, τα οποία όμως τότε ήταν αρκετά αραιοκατοικημένα.

Στο ίδιο νησί έμενε ένας πρώην στρατιωτικός ο Heinz Wittmer, αλλά και μια εκκεντρική γυναίκα η οποία αυτοαποκαλούνταν βαρόνη Eloise Wehrborn de Wagner-Bosquet. Η βαρόνη λοιπόν κάθε άλλο παρά διακριτική ήταν, καθώς είχε διάφορους εραστές, διαλαλούσε ότι ήθελε να φτιάξει ένα ξενοδοχείο στο νησί, ενώ είχε προκαλέσει και το ενδιαφέρον του Τύπου, καθώς κυκλοφορούσε μόνο με τα εσώρουχα.

Αυτή της η συμπεριφορά εκνεύριζε τους Ritters που είχαν έρθει στο νησί προκειμένου να ζήσουν ήρεμα και χωρίς φασαρίες. Ritters και βαρόνη λοιπόν τσακώνονταν αρκετά συχνά, ενώ ο Wittmer παρέμενε αμέτοχος και ήρεμος. Τα πράγματα όμως έγιναν ακόμη χειρότερα όταν δύο εραστές της εκκεντρικής γυναίκας άρχισαν να τσακώνονται. Ο ένας λεγόταν Philippson και καθώς ήταν πιο ογκώδης έδερνε αρκετά συχνά τον δεύτερο, Lorenz. Ο Lorenz λοιπόν έφυγε από τη κατοικία της βαρόνης και βρήκε κατάλυμα στο σπίτι του Wittmer.

Το Μάρτιο του 1934 η βαρόνη και ο εραστής της, Philippson εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με τον Wittmer και την οικογένεια του, το ζευγάρι έφυγε για την Tαϊτή. Ωστόσο, η ιστορία αυτή δεν είχε βάση καθώς κανείς δεν είχε δει κάποιο πλοίο να πλησιάζει το νησί, ενώ η βαρόνη είχε αφήσει αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας πίσω της.

Σύμφωνα με τον Ritter και την σύντροφό του, ο Lorenz σκότωσε τη βαρόνη και τον Philippson και κάπως έπεισε τον Wittmer να τον καλύψει. O Lorenz δεν έμεινε για αρκετό καιρό στο νησί καθώς έπεισε έναν ψαρά να τον μεταφέρει, με τους δύο άντρες όμως να βρίσκονται κάποιος μήνες μετά νεκροί από αφυδάτωση στο νησί Marchena. Πιθανότητα να χάλασε η βάρκα και οι δύο άντρες να μην μπορούσαν να φύγουν από το Marchena.

Οι θάνατοι όμως δεν σταματάνε εκεί. Λίγο καιρό αργότερα ο Ritter πέθανε από δηλητηρίαση. Ωστόσο αρκετοί πιστεύουν ότι τον δολοφόνησε η σύντροφος του, καθώς η σχέση τους είχε τελειώσει. Εκείνη σύντομα πήγε πίσω στη Γερμανία και άφησε τους Wittmers μόνος τους στο νησί.

Το 2014 αυτή η περίεργη και μυστηριώδης ιστορία έγινε ταινία.

15 Πράγματα που ίσως να μην γνωρίζετε σχετικά με τις Στριπτιζέζ… (Φωτογραφίες)

4. Κάτι σαν την χαμένη Ατλαντίδα στο ιαπωνικό νησί Yonaguni Jima …

4. Κάτι σαν την χαμένη Ατλαντίδα στο ιαπωνικό νησί Yonaguni Jima

Καταραμένα νησιά, δολοφονίες που δεν εξιχνιάσθηκαν ποτέ και άλλες χαμένες Ατλαντίδες. 10 ανατριχιαστικές ιστορίες μυστηρίου… - Εικόνα4

Η γεωλόγος Masaaki Kimura είναι πεπεισμένη ότι έχει ανακαλύψει μια αρχαία ιαπωνική πόλη που χρονολογείται έως και 5.000 χρόνια πριν. Αυτή της η ανακάλυψη βρίσκεται ανοικτά της νήσου Yonaguni Jima και όπως πιστεύει πρόκειται για μια πόλη που βυθίστηκε ύστερα από κάποιον μεγάλο σεισμό. Εκεί βρίσκονται αρκετές πέτρινες κατασκευές, τις οποίες η Kimura ισχυρίζεται ότι έχουν κατασκευάσει άνθρωποι.

Όμως δεν είναι όλοι υποστηρικτές της ίδιας θεωρίας. Για την ακρίβεια ο γεωλόγος Robert Schoch πιστεύει ότι τα συγκεκριμένα πετρώματα δεν είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα, αλλά έχουν πάρει αυτή τη μορφή από τη θάλασσα που χτυπάει τις πέτρες. Την ίδια άποψη φαίνεται ότι ασπάστηκε και η ιαπωνική κυβέρνηση η οποία δεν έδωσε την άδεια της προκειμένου να γίνουν επιπλέον έρευνες.

Η Masaaki Kimura όμως δεν λέει να εγκαταλείψει την θεωρία της. Μάλιστα για να την υποστηρίξει φέρνει ως παράδειγμα ένα τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία το 1771. Κάτι τέτοιο λέει η Kimuri μπορεί να είχε γίνει και παλαιότερα με αποτέλεσμα να βύθισε κάποια πόλη και αυτά τα ερείπια να είναι όσα απέμειναν από μια άλλη »Ατλαντίδα».

Aπόκοσμα ναυάγια σε διάφορα σημεία του κόσμου!

5. Το χαμένο αεροπλάνο της Malaysian Airlines πέρασε από τις Μαλδίβες

Καταραμένα νησιά, δολοφονίες που δεν εξιχνιάσθηκαν ποτέ και άλλες χαμένες Ατλαντίδες. 10 ανατριχιαστικές ιστορίες μυστηρίου… - Εικόνα5

Καιρό πριν, η μυστηριώδης εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysian Airlines είχε συνταράξει ολόκληρο το κόσμο. Κανείς δεν μπόρεσε να δώσει μια λογική εξήγηση για το πως χάθηκε το αεροπλάνο και το προς τα που κατευθύνθηκε. Ωστόσο οι κάτοικοι του Kudahuvadhoo, ενός νησιού στις Μαλδίβες, ισχυρίζονται ότι είδαν το αεροσκάφος να περνάει πάνω από το νησί και μάλιστα να πετάει αρκετά χαμηλά.

Το μυστήριο γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο καθώς λίγο αφότου το αεροπλάνο εξαφανίστηκε, βρέθηκε ένα περίεργο αντικείμενο σε μια παραλία του νησιού. Οι κάτοικοι φώναξαν την αστυνομία γιατί νόμιζαν ότι πρόκειται για κάποιο εκρηκτικό μηχανισμό, με τους αστυνομικούς να λένε ότι δεν πρόκειται για εκρηκτικά αλλά να αρνούνται να τοποθετηθούν και περαιτέρω. Μια τοπική εφημερία ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να είναι κάποιος πυροσβεστικός μηχανισμός του αεροσκάφους.

Πάντως, παρά τα όσα ισχυρίζονται οι κάτοικοι δεν πραγματοποιήθηκε καμία έρευνα στην περιοχή, καθώς οι υπεύθυνοι τόνιζαν ότι δεν γινόταν το αεροσκάφος να έφτανε μέχρι τις Μαλδίβες.

Οι 10 πιο ασφαλείς χώρες εάν ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ