Κένυα: Πολύνεκρη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Λίγο μετά τη φονική έκρηξη οι αρχές εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη πυροδότηση μια ακόμη βόμβα

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σήμερα όταν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη έξω από αστυνομικό τμήμα σε μια φτωχική γειτονιά στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Οι αστυνομικοί είχαν προηγουμένως σταματήσει το αυτοκίνητο σε ένα φανάρι και επρόκειτο να προσαγάγουν τους επιβάτες του για ανάκριση όταν πυροδοτήθηκε η βόμβα, ανέφερε το υπουργείο.

«Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι νεκροί από την έκρηξη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Πανγκάνι. Δύο από αυτούς είναι αστυνομικοί» ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Λίγο μετά τη φονική έκρηξη οι αρχές εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη πυροδότηση μια ακόμη βόμβα, ανέφερε ένας μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές ποιοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Η περιοχή Πανγκάνι, όπου σημειώθηκε η αιματηρή επίθεση βρίσκεται δίπλα στην συνοικία Ίστλι του Ναϊρόμπι, μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από Σομαλούς. Στον συγκεκριμένο τομέα της πρωτεύουσας της Κένυας έχουν γίνει επανειλημμένα βομβιστικές επιθέσεις, οι οποίες σύμφωνα με την κενυατική αστυνομία είναι έργο Σομαλών εξτρεμιστών και συμπαθούντων.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ