-

Με κόπο και υπομονή φτιάχνονται τέτοιοι πίνακες!

Με κόπο και υπομονή φτιάχνονται τέτοιοι πίνακες!
Art
Απίστευτα

Η Ιαπωνία είναι ένα παράδειγμα ενός δυνατού έθνος ισχυρότερου και από τα κτίρια της. Μετά το σεισμό στη Τοχόκου το σεισμό  και το τσουνάμι που ακολούθησε, η Ιαπωνία είχε πληγωθεί άσχημα, αλλά σχεδόν έξι χρόνια αργότερα, η χώρα έχει ανακατασκευαστεί. Και ο Manabu Ikeda, ένας καλλιτέχνης του στυλού και μελανιού , πέρασε από μια παρόμοια διαδικασία με το μόλις πρόσφατα ολοκληρομένο τεράστιο πίνακα που ονομάζεται “Αναγέννηση”.

Με κόπο και υπομονή φτιάχνονται τέτοιοι πίνακες!

Ο Manabu ξεκίνησε τις εργασίες για την “Αναγέννηση” από το 2013 και από τότε αχολούνταν 10 ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα, για να τελειώσει αυτό το 13 × 10 πόδι κομμάτι (του πήρε 3,5 χρόνια). Απεικονίζει ένα δέντρο να αναδύεται από όλο αυτό το μακελειό που προκλήθηκε από τις καταστροφές, που περιβάλλεται από τα κύματα τσουνάμι που συντρίβονται στο δέντρο. Αλλά αυτό είναι μόνο η επιφάνεια της εικόνας. Αν κοιτάξετε πιο κοντά, θα δείτε ότι το σχέδιο αποτελείται από μια μυριάδα από μικρές λεπτομέρειες που συλλαμβάνουν χιλιάδες ιστορίες που εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια των καταστροφικών γεγονότων.

“Στόχος μου είναι να εκφράσω πιστά την άποψή μου για τον κόσμο στη σύνθεση μου, αλλά δεν απεικονίζω σκόπιμα λεπτομερείς εικόνες,” είπε στο Μουσείο Τέχνης Chazen. “Επειδή βλέπω λεπτομέρειες όταν παρατηρώ τα πράγματα, και όχι το σύνολο, βρίσκω την πένα και το μελάνι να είναι τα καλύτερα εργαλεία για να εκφράσουν το πώς τα βλέπω.”

Περισσότερες πληροφορίες: Manabu Ikeda

Με κόπο και υπομονή φτιάχνονται τέτοιοι πίνακες - Εικόνα 1Με κόπο και υπομονή φτιάχνονται τέτοιοι πίνακες - Εικόνα 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ