Κριμαία: Γιόρτασαν την Πρωτομαγιά με ρωσικές σημαίες και φωτογραφίες του Πούτιν

Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στη Συμφερόπολη, την πρωτεύουσα της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας που προσαρτήθηκε το Μάρτιο στη Ρωσία

Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία σήμερα κρατώντας ρωσικές σημαίες και φωτογραφίες του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Συμφερόπολη, την πρωτεύουσα της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας που προσαρτήθηκε το Μάρτιο στη Ρωσία.

Επρόκειτο κυρίως για εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα οι οποίοι πραγματοποίησαν την πορεία με ευκαιρία την Γιορτή των Εργατών, κρατώντας πλακάτ τα οποία έγραφαν: «Εμείς είμαστε η Ρωσία», «ο Πούτιν είναι ο πρόεδρός μας».

Στη Σεβαστόπουλη περίπου 8.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των δημοτικών αρχών, σύμφωνα με την αστυνομία, ωστόσο, στο Σλαβιάνσκ η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δεν ήταν μεγάλη.

Κρατώντας ρωσικές σημαίες και φωνάζοντας πολεμικά συνθήματα, κάποιων δεκάδων διαδηλωτών βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους φιλορώσους αυτονομιστές με αφορμή την Πρωτομαγιά.

«Πολλοί έφυγαν για την εξοχή για να ασχοληθούν με την κηπουρική, για να ξεκουραστούν καθώς έχουν κουραστεί απ’ όσα συμβαίνουν εδώ» από τις 12 Απριλίου, την ημέρα που οι αυτονομιστές πήραν τον έλεγχο αυτής της πόλης των 110.000 κατοίκων στην ανατολική Ουκρανία, εξήγησε η Λιουμπόφ Βασιλίεβνα.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ