Κύμη: Για κακούργημα παραπέμπεται ο δάσκαλος που έβαλε φωτιά σε σχολείο

Πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα – Λίγες ώρες πριν αποκαλύψει την πράξη του, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει καρφώνοντας μαχαίρι στην κοιλιά του

Συγκλόνισε το πανελλήνιο η αποκάλυψη ότι 49χρονος εκπαιδευτικός ήταν τελικά ο εμπρηστής της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κύμης στις 4 Απριλίου.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, έχει μετανιώσει και τόνισε ότι προέβη στην πράξη αυτή για λόγους εκδίκησης, επειδή το υπουργείο Παιδείας πριν λίγους μήνες, είχε απορρίψει την αίτησή του για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Ο 49χρονος, δίδασκε στο ίδιο σχολείο και πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, ενώ λίγες ώρες πριν αποκαλύψει την πράξη του, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, όταν μετέβη σε εγκαταλελειμμένο πέτρινο οίκημα και κάρφωσε στην κοιλιά του μαχαίρι, καθώς όπως είπε δεν άντεχε τις τύψεις.

Ο  49χρονος δάσκαλος ομολόγησε στους αστυνομικούς που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο Χαλκίδας, ότι το ξημέρωμα της Παρασκευής 4 Απριλίου, εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο και αφού έσπασε το τζάμι, πέταξε στο εσωτερικό του κτιρίου, ένα αναμμένο στουπί με βενζίνη και εξαφανίστηκε.

Το ιστορικό σχολείο έγινε παρανάλωμα του πυρός και καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αναμένεται να οδηγηθεί στον κ. Ανακριτή Χαλκίδας.

Να σημειωθεί, ότι ο 49χρονος δάσκαλος, είχε εξετασθεί ως μάρτυρας από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πηγή: eviazoom.blogspot.gr
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ