Κύπρος: Αντιαρματική νάρκη στη νεκρή ζώνη στο Μάμμαρι

Επίδειξη του τρόπου ανεύρεσης ναρκών σε περιοχή κοντά στο χωριό Μάμμαρι της Κύπρου που διεξάγεται αποναρκοθέτηση από την UNFICYP

Επίδειξη του τρόπου ανεύρεσης ναρκών σε περιοχή κοντά στο χωριό Μάμμαρι της Κύπρου που διεξάγεται αποναρκοθέτηση από την UNFICYP για εντοπισμό τυχόν ναρκών, οι οποίες πιθανόν να παρασύρθηκαν λόγω έντονων βροχοπτώσεων, πραγματοποίησε σήμερα μονάδα αποναρκοθέτησης αποτελούμενη από 21 ειδικούς ναρκαλιευτές από την Καμπότζη.

Χθες η ομάδα βρήκε μία αντιαρματική νάρκη στην περιοχή της νεκρής ζώνης που έχει αποκλειστεί και διεξάγεται η αποναρκοθέτηση.

Οπως δήλωσε ο συνταγματάρχης Ανγκους Λούντον μετά τις έντονες βροχοπτώσεις το 2012, υπερχείλισε το ναρκοπέδιο στα κατεχόμενα, στο βόρειο μέρος του Μάμμαρι, που συνορεύει με τη νεκρή ζώνη ενδεχομένως παρασύροντας νάρκες προς τη νεκρή ζώνη η οποία χρησιμοποιείται για γεωργικούς σκοπούς από τους κατοίκους της περιοχής.

«Στήθηκε περίφραξη γύρω από τον χώρο και τοποθετήθηκαν πινακίδες και συρματόπλεγμα», είπε, προσθέτοντας ότι λήφθηκαν μέτρα για την ασφάλεια όλων στην περιοχή.

Με σκληρή δουλειά και άψογη συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα με την UNIFIL στο Λίβανο, μπορέσαμε να αρχίσουμε δουλειά την περασμένη βδομάδα και τώρα έχουμε καλύψει ένα τέταρτο από την εργασία που πρέπει να επιτελεστεί στην περιοχή ενώ χθες βρήκαμε μια αντιαρματική νάρκη.

Ο συνταγματάρχης Λούντον χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη την εργασία που έχει διεξαχθεί μέχρι τώρα προσθέτοντας ότι η νάρκη θα πυροδοτηθεί και θα καταστραφεί σήμερα το απόγευμα.

Υπάρχουν ακόμη τέσσερα ναρκοπέδια τα οποία δεν έχουν αποναρκοτεθεί στη νεκρή ζώνη, το ένα κοντά στη Δερύνεια (περιοχή Αμμοχώστου) και τα άλλα τρία στη Λουρουτζίνα (Λευκωσία). 

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ