Κύπρος: Για πρώτη φορά γυναίκα ταξίαρχος στη διοίκηση ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ

Πρόκειται για την Ταξίαρχο Κριστίν Λουντ (Kristin Lund) από τη Νορβηγία – Έχει μία εξαίρετη 34χρονη στρατιωτική σταδιοδρομία

Γυναίκα είναι η νέα διοικήτρια της UNFICYP, που αναλαμβάνει καθήκοντα από τις 13 Αυγούστου, αντικαθιστώντας τον Κινέζο Ταξίαρχο Chao Liu. Πρόκειται για την Ταξίαρχο Κριστίν Λουντ (Kristin Lund) από τη Νορβηγία. Είναι ηλικίας 56 ετών κι είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει ποτέ τη διοίκηση ειρηνευτικής επιχείρησης του ΟΗΕ.

Η ταξίαρχος Λουντ έχει μία εξαίρετη 34χρονη στρατιωτική σταδιοδρομία, με διοικητική εμπειρία τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο.

Υπηρέτησε ως υποδιοικήτρια στο Νορβηγικό Επιτελείο Στρατού από το 2007-2009 και ήταν η πρώτη γυναίκα που προβιβάστηκε το 2009 σε ταξίαρχο και διορίστηκε αρχηγός του Επιτελείου της Νορβηγικής Εθνοφρουράς.

Επίσης ήταν υπεύθυνη στο Γενικό Επιτελείο της χώρας της για θέματα βετεράνων.

Εχει υπηρετήσει στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ στο Λίβανο και στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Άλλες διεθνείς επιχειρήσεις στην οποίες έχει συμμετάσχει είναι η «Καταιγίδα της Ερήμου» το 1991 (Σαουδική Αραβία) και στο Αφγανιστάν.
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ