Κύπρος: Σκάνδαλο με εταιρεία οδήγησε σε παραίτηση τον Αρμένιο πρωθυπουργό

Η εταιρεία Wlispera Holding Ltd στην οποία ήταν μέτοχος ο Tigran Sargsyan έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο 10,7 εκατ. δολαρίων που ήταν το ύψος δανείου από τη τράπεζα America

Μία εταιρεία με έδρα τη Κύπρο ήταν η αιτία παραίτησης του Πρωθυπουργού της Αρμενίας Tigran Sargsyan. Η γενική Εισαγγελία της Κύπρου απαντώντας σε αίτημα δικαστικής συνδρομής της Αρμενίας επιβεβαίωσε πως ο τέως πλέον πρωθυπουργός είναι μέτοχος της εταιρείας Wlispera Holding Ltd, μαζί με τον τοποτηρητή του Μητροπολιτικού θρόνου της Μητρόπολης του Αραράτ Navasard Kjoyan.

Η εταιρεία έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο 10,7 εκατ. δολαρίων που ήταν το ύψος δανείου από τη τράπεζα America. Τα χρήματα μπήκαν στον λογαριασμό της Wlispera και στη συνέχεια διοχετεύθηκαν σε άλλους λογαριασμούς για να χαθούν τα ίχνη τους. Αρχικώς ο πρωθυπουργός και ο μητροπολίτης αρνήθηκαν τη σχέση τους με την εταιρεία και κατήγγειλαν πλαστογραφία των υπογραφών τους. Ο γραφολογικός έλεγχος και τα στοιχεία που έδωσε η Κυπριακή Γενική Εισαγγελία τους άφησαν εκτεθειμένους. Μόλις τα στοιχεία από τη Κύπρο έφτασαν στην Αρμενία ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε και αντιμετωπίζει τη δικαιοσύνη. 
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ