Λαβρόφ: Δείτε ρωσική τηλεόραση για να μάθετε την αλήθεια για την κρίση στην Ουκρανία!

Άφησε να εννοηθεί ότι οι δυτικές δυνάμεις προσπαθούν να φορτώσουν στη Ρωσία μια ευθύνη που δεν είναι δική της

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε σήμερα τους πρεσβευτές των κρατών της Δύσης να βασίζουν τις αναφορές για την κρίση στην Ουκρανία τις οποίες συντάσσουν και αποστέλλουν στις πρωτεύουσές τους σε όσα βλέπουν στη ρωσική τηλεόραση.

Ο Λαβρόφ επέκρινε το Κίεβο διότι εμποδίζει την αναμετάδοση του σήματος των ρωσικών τηλεοπτικών σταθμών στην ουκρανική επικράτεια και, ανταποδίδοντας τις κατηγορίες της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας σε βάρος της Μόσχας, υποστήριξε πως τα ουκρανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ψεύδη σχετικά με την κρίση.

«Προσπαθούν να στήσουν έναν πληροφοριακό αποκλεισμό και, με την απροκατάληπτη πληροφόρηση να μην είναι προσβάσιμη στους τηλεθεατές και τους ακροατές του ραδιοφώνου, λένε εντελώς ασύστολα ψεύδη», σημείωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον ομόλογό του της Ουγκάντας, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα.

«Οι πρεσβευτές στη Μόσχα προφανώς βλέπουν τι μεταδίδει η ρωσική τηλεόραση απευθείας και είμαι βέβαιος ότι είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τις πρωτεύουσές τους για αυτά που παρακολουθούν να μεταδίδονται ζωντανά. Αλλιώς θα έκαναν μια εντελώς μη επαγγελματική δουλειά», συνέχισε ο Λαβρόφ.

Η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες δυτικών κυβερνήσεων ότι υποκινεί τις αυτονομιστικές τάσεις στην Ουκρανία και υποστηρίζει ότι η γειτονική της χώρα και πρώην σοβιετική δημοκρατία έχει πέσει στα χέρια ακροδεξιών που υποστηρίζουν δυτικές χώρες. Η Μόσχα καλεί τη Δύση να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στο Κίεβο για να σταματήσει τη βία στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, την ευθύνη για την οποία επιρρίπτει στη μεταβατική κυβέρνηση.

«Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες και οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες γνωρίζουν επακριβώς τι εκτυλίσσεται στην Ουκρανία», τόνισε ακόμη ο Ρώσος ΥΠΕΞ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δυτικές δυνάμεις προσπαθούν να φορτώσουν στη Ρωσία μια ευθύνη που δεν είναι δική της.

Οι αρχές της Ουκρανίας λένε ότι το δημοψήφισμα που διεξήχθη σε δύο περιφέρειες στο ανατολικό τμήμα της χώρας ήταν παράνομο, ενώ η ΕΕ επέκρινε έντονα τη διαδικασία. Η Ρωσία λέει ότι σέβεται το αποτέλεσμα και τη «λαϊκή βούληση».

Ο Λαβρόφ είπε ακόμη ότι προς το παρόν δεν προγραμματίζονται νέες διεθνείς συνομιλίες σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία και ότι οι συζητήσεις αυτού του είδους δεν θα συνέβαλαν στη διευθέτηση της κρίσης εάν δεν υπάρξει διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές στην Ουκρανία.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ