Λαβρόφ προς ΗΠΑ: Αντί να μας στέλνετε τελεσίγραφα, μαζέψτε την κυβέρνηση του Κιέβου

Από τα βέλη του Σεργκέι Λαβρόφ δεν ξέφυγε και η Ουκρανία την οποία κατηγόρησε ότι είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να ελέγξουν τους εξτρεμιστές που συνεχίζουν να διατηρούν τον έλεγχο της κατάστασης της χώρας

Επίθεση στις ΗΠΑ για τη νέα όξυνση στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας παρά τη συμφωνία της Γενεύης εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Αντί να μας στέλνουν τελεσίγραφα, οι ΗΠΑ θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη για αυτούς που έβαλαν στην εξουσία στο Κίεβο, ανέφερε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Από τα βέλη του Σεργκέι Λαβρόφ δεν ξέφυγε και η Ουκρανία την οποία κατηγόρησε ότι είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να ελέγξουν τους εξτρεμιστές που συνεχίζουν να διατηρούν τον έλεγχο της κατάστασης της χώρας.

«Δεν έκαναν τίποτα για να μην βαθύνει η κρίση» συμπλήρωσε ο Λαβρόφ ο οποίος τόνισε ότι το Κίεβο παραβίασε τη συμφωνία της 17ης Απριλίου που υπέγραψαν Ρωσία, ΗΠΑ, Ουκρανία και ΕΕ προσθέτοντας ότι η Ουκρανική κυβέρνηση δεν έκανε κανένα βήμα για τον αφοπλισμό ένοπλων ομάδων όπως – κυρίως – ο Δεξιός Τομέας.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ