Λευκός Οίκος: Απάνθρωπη η αποτυχημένη εκτέλεση στην Οκλαχόμα

Ο πρόεδρος Ομπάμα αν και αναγνωρίζει ότι η θανατική ποινή δεν αποτρέπει το έγκλημα, εντούτοις ορισμένα εγκλήματα είναι τόσο ειδεχθή που αξίζει η εκτέλεση

Θέση για όσα τραγικά συνέβησαν κατά την εκτέλεση δύο καταδικασμένων σε θανατική ποινή στην Οκλαχόμα πήρε ο Λευκός Οίκος.

Όσα συνέβησαν υπολείπονται των ανθρωπίνων στάνταρτς που απαιτούνται όταν εκτελείται η θανατική ποινή επισήμανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αναφερόμενος στον βασανιστικό θάνατο του Κλέιτον Λόκετ ο οποίος επήλθε μετά από 20 έντονων συσπάσεων όταν του χορηγήθηκε θανατηφόρα ένεση με βάση το νέο πρωτόκολλο και ένεση που δεν έχει ελεγχθεί.

Ευκαιρίας δοθείσης ο Τζέι Κάρνεϊ επισήμανε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα πιστεύει ότι αν και βάσει των στοιχείων η θανατική ποινή δεν αποτρέπει τη διάπραξη εγκλημάτων, εντούτοις ορισμένα εγκλήματα είναι τόσο ειδεχθή ώστε αξίζει η εκτέλεση των δραστών. Τέτοιο ήταν και το έγκλημα το Λόκετ, συμπλήρωσε ο κ. Κάρνεϊ.

Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, οι ΗΠΑ έχουν ως βασική αρχή ότι η εκτέλεση θα πρέπει να πραγματοποιείτα με ανθρώπινους όρους και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν συνέβη.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ