Λευκωσία: Ανθρωποκυνηγητό για 63χρονο που κυκλοφορεί οπλισμένος

Ο Ανδρέας Ονουφρίου μπαινοβγαίνει στις φυλακές για αρκετά χρόνια – Το 1996 είχε καταδικαστεί σε 18 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας δικαστή ο οποίος είχε εκδώσει μια απόφαση η οποία δεν τον ικανοποιούσε

«Σαφάρι» στη Λεμεσό κάνει από τα ξημερώματα η κυπριακή αστυνομία αναζητώντας τον 63χρονο Ανδρέα Ονουφρίου ο οποίος έχει πάρει τους δρόμους κρατώντας έμφορτο αυτόματο G3 και θεωρείται ιδιαιτέρως επικίνδυνος. Η αστυνομία σε ανακοίνωση της καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και αν δουν τον Ονουφρίου να απομακρυνθούν και να τηλεφωνήσουν στο πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.

Τα ξημερώματα αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του Ονουφρίου για έλεγχο καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι κατέχει παράνομο οπλισμό. Ο 63χρονος μάλλον τους ανέμενε και άνοιξε τη πόρτα κρατώντας ένα αυτόματο G3 με το οποίο άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. Στη συνέχεια φόρεσε μαύρη κουκούλα και έφυγε από το σπίτι. Πριν λίγη ώρα εντοπίστηκε κοντά στο λιμάνι της Λεμεσού να περπατάει στο δρόμο και αναζητείται.

Ο Ονουφρίου μπαινοβγαίνει στις φυλακές για αρκετά χρόνια. Το 1996 είχε καταδικαστεί σε 18 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας δικαστή ο οποίος είχε εκδώσει μια απόφαση η οποία δεν τον ικανοποιούσε. Ενώ εξέτιε τη ποινή του, παραβίασε άδεια που είχε πάρει και εξαφανίστηκε. Εντοπίστηκε μετά από πολλές μέρες να κρύβεται σε απόμερη περιοχή της Λεμεσού μεταμφιεσμένος με περούκα. Πριν λίγο καιρό είχε κατηγορηθεί για οργάνωση σχεδίου δολοφονίας του γενικού Εισαγγελέα με αντιαρματικό πύραυλο RPG, αλλά η υπόθεση αποσύρθηκε και αποφυλακίστηκε.

Το τελευταίο διάστημα έκανε δικαστικό αγώνα κατηγορώντας μέλη του προσωπικού των φυλακών ότι τον είχαν υποβάλλει σε βασανιστήρια κατά τη κράτηση του. Μάλιστα σε όλες τις υποθέσεις δεν χρησιμοποιεί δικηγόρο και εκπροσωπεί μόνος του τον εαυτό του.
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ