-

Λόγοι για να μην επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο!

15 λόγοι για να ΜΗΝ επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο!!!
Φύση

Όσο ομορφιά και αν κρύβει το δάσος του Αμαζονίου, κρύβει και πολλές κακουχίες που είναι πολύ καλός λόγος για να μην τον επισκεφτείτε! Διαβάστε το άρθρο και θα καταλάβετε:

15 λόγοι για να ΜΗΝ επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο!!!

Το Δάσος του Αμαζονίου

15 λόγοι για να ΜΗΝ επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο - Εικόνα 1

Αυτό το μεγάλο σε έκταση δάσος βρίσκεται στη Βραζιλία, το Περού, την Κολομβία, και λίγο στη Βενεζουέλα, το Εκουαδόρ, τη Βολιβία, τη Γουιάνα, το Σουρινάμ και τη Γαλλική Γουιάνα.

Στους βαθείς, σκοτεινούς, υγρούς, θάμνους του κρύβονται από τα πιο επικίνδυνα ζώα, όπως τα παρακάτω:

Ηλεκτρικό Χέλι

15 λόγοι για να ΜΗΝ επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο - Εικόνα 2

Το χέλι μπορεί να απελευθερώσει σύντομες ισχυρές εκρήξεις ηλεκτρισμού, ή μεγάλης διάρκειας πολλαπλά σοκ. Παρά το γεγονός ότι το σοκ από μόνο του δεν θα σας σκοτώσει, έχουν αναφερθεί αρκετοί θάνατοι λόγω του ότι τα θύματα δεν ήταν σε θέση να κρατηθούν στη ζωή μετά τη λήψη πολλαπλών σοκ.

Νυχτερίδα Βρυκόλακας

15 λόγοι για να ΜΗΝ επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο - Εικόνα 3

Σ’ αυτές τις νυχτερίδες αρέσει να προσδένονται και να πίνουν το αίμα από πολλά διαφορετικά ζώα, ακόμα και από ανθρώπους. Ευτυχώς, τα δαγκώματα τους δεν σκοτώνουν. Ωστόσο, μπορούν να οδηγήσουν σε μολύνσεις ή λύσσα.

Πράσινο Ανακόντα

15 λόγοι για να ΜΗΝ επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο - Εικόνα 4

Αυτό το φίδι μπορεί να αυξηθεί έως και 9 μέτρα μήκος και ζυγίζει έως 500 κιλά. Ακριβώς όπως και στην ταινία, γλιστρά στα βάθη του ποταμού Αμαζονίου, περιμένοντας να τυλιχθεί γύρω από ό, τι βρει και στη συνέχεια να πνίξει αργά τη λεία του πριν το καταπιεί ολόκληρο.

Μυρμήγκι Σφαίρα

15 λόγοι για να ΜΗΝ επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο - Εικόνα 5

Λέγεται πως έχει το πιο οδυνηρό δάγκωμα στον κόσμο. Μπορεί να σας δώσει το ίδιο οδυνηρό συναίσθημα σαν να σας έχουν πυροβολήσει. Τουλάχιστον δαγκώματα του δεν είναι μοιραία.
Ο Μαύρoς Caiman

15 λόγοι για να ΜΗΝ επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο - Εικόνα 6

Ένας από τα μεγαλύτερους αλιγάτορες στον κόσμο. Μπορέι να φάει οτιδήποτε, ακόμα και το δικό τους είδος. Θα σας κλείσει  στα ισχυρά σαγόνια τους και θα σας πνίξει στο ποτάμι πριν σας καταβροχθίσει.

Καρχαρίας Ταύρος

15 λόγοι για να ΜΗΝ επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο - Εικόνα 7

Ένα από τα τρία είδη καρχαριών που είναι χαρακτηρισμένα ως τα”πιο πιθανά να επιτεθούν άνθρωπο”, ο καρχαρίας ταύρος  μπορεί να βρεθεί σε τόσο αλμυρά όσο και γλυκά νερού. Θα τον βρείτε να καραδοκεί στις όχθες του Αμαζονίου ποταμού να κυνηγά δελφίνια, μικρά θηλαστικά, και μερικές φορές και ανθρώπους.

Βόας των Δέντρων

15 λόγοι για να ΜΗΝ επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο - Εικόνα 8

Αν και δεν είναι δηλητηριώδες, μπορεί να σας πνίξει αφού σας δώσει ένα οδυνηρό δάγκωμα.

Έντομο Δολοφόνος

15 λόγοι για να ΜΗΝ επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο - Εικόνα 9

Αυτό το έντομο εγχέει δηλητηριώδες σάλιο στο θήραμά του. Αυτό το σάλιο λιώνει ολόκληρο το εσωτερικό τους έτσι ώστε να μπορεί να απορροφήσει τα υγρά του έξω από αυτό. Τα δάγκωμά του είναι εξαιρετικά επώδυνο, οπότε αν δείτε ένα καλό θα ήταν να το βάλετε στα πόδια.

Πιράνχας με Κόκκινη Κοιλιά

15 λόγοι για να ΜΗΝ επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο - Εικόνα 10

Αν και δεν θα καταβροχθίσουν ολόκληρο το σώμα σας σε θέμα δευτερολέπτων, όπως στις ταινίες, στα ψάρια αυτά σίγουρα τους αρέσει να τρώνε και να δαγκώνουν. Δεν θα σε σκοτώσει όμως.

Δηλητηριώδες Βάτραχος

15 λόγοι για να ΜΗΝ επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο - Εικόνα 11

Όμορφος, αλλά θανατηφόρος. Το δέρμα τους καλύπτεται από δηλητήριο και αν είναι αρκετό, η καρδιά σας μπορεί να σταματήσει τον χτυπαέι μέσα σε λίγα λεπτά.

Τεράστια Σαρανταποδαρούσα του Αμαζονίου

15 λόγοι για να ΜΗΝ επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο - Εικόνα 12

Άλλο ένα έντομο που τρώει τα πάντα στο πέρασμά του. Θα δαγκώσει, θα τυλίξει το σώμα του γύρω από τη λεία του, και θα το φάει ζωντανό. Είναι περίπου 11 ίντσες μακρύ, επομένως δεν είναι σε θέση να φάει ένα ανθρώπο, αλλά τα τσιμπήματα του μπορεί να σας προκαλέσει πυρετό, και αυτό δεν είναι κάτι που θέλετε στο τροπικό δάσος.

Οχιά του Λάκκου

15 λόγοι για να ΜΗΝ επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο - Εικόνα 13

Αυτό το φίδι μπορεί να κρυφτεί οπουδήποτε και είναι αρκετά επιθετικό, οπότε αν δείτε ένα, μην προσπαθήσετε να το ενοχλήσετε.

Ιαγουάρος

15 λόγοι για να ΜΗΝ επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο - Εικόνα 14

Το πιο δυνατό δάγκωμα μεταξύ των αιλουροειδών είναι ένας τίτλος που κατέχει ο Ιαγουάρος. Ευτυχώς, οι επιθέσεις σε ανθρώπους είναι σπάνιες, και συνήθως κυνηγούν και τρέφονται τη νύχτα, ψ
Ψάχνει για θηράματα όπως πιθήκους και χοίρους.

Βραζιλιάνικη Περιπλανώμενη Αράχνη

15 λόγοι για να ΜΗΝ επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο - Εικόνα 15

Θεωρείται από πολλούς ως την πιο δηλητηριώδες αράχνη στη γη και μπορείτε να την βρείτε στον Αμαζόνιο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ