-

10 μαθήματα ζωής από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν που ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσετε

0

Σύμφωνα με τον Άλμπερτ Αϊνστάιν «ο άνθρωπος υποφέρει από οπτικές ψευδαισθήσεις που επηρεάζουν τη συνειδητότητά του» και «έχει εμπειρία του εαυτού του μέσω σκέψεων και συναισθημάτων, ως κάτι ξεχωριστό όμως από όλα τα άλλα«. Η θεραπεία που πρότεινε; «Το πιο όμορφο πράγμα που μπορούμε να βιώσουμε είναι το μυστηριώδες.«

1. Ακολούθησε την περιέργειά σου «Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο ταλέντο. Είμαι απλά παθιασμένα περίεργος.»

2. Η επιμονή είναι ανεκτίμητη «Δεν έχει να κάνει με το πόσο έξυπνος είμαι. Απλά αφιερώνω περισσότερο χρόνο στην εύρεση λύσων για τα προβλήματα που με απασχολούν.»

3. Εστιάστε στο παρόν «Όποιος άντρας μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια ενώ παράλληλα φιλάει μια όμορφη γυναίκα, στην ουσία δε δίνει στο φιλί την προσοχή που του αξίζει.»

4. Η φαντασία είναι δύναμη «Η φαντασία είναι τα πάντα. Είναι μια προεπισκόπηση των θαυμάτων που θα συναντήσουμε στη ζωή μας. Είναι πιο σημαντική από τη γνώση.»

5. Κάντε λάθη «Ο άνθρωπος που ποτέ του δεν έχει κάνει λάθη, δε δοκίμασε ποτέ τίποτε καινούριο.»

6. Ζήστε τη στιγμή «Δε σκέφτομαι ποτέ το μέλλον γιατί έρχεται πολύ πιο γρήγορα απ” ότι φανταζόμαστε.»

7. Δώστε αξία «Σημασία δεν έχει να είστε επιτυχημένοι, αλλά να είστε άξιοι.»

8. Μην επαναλαμβάνεστε «Παράνοια είναι να κάνετε συνέχεια το ίδιο ακριβώς πράγμα και να περιμένετε διαφορετικά αποτελέσματα.»

9. Η γνώση προέρχεται από την εμπειρία «Η πληροφορία δεν είναι γνώση. Η μόνη πηγή της τελευταίας είναι η εμπειρία.»

10. Μάθετε τους κανόνες και παίξτε καλύτερα «Πρέπει πρώτα να μάθεις τους κανόνες του παιχνιδιού. Μετά πρέπει απλά να παίξεις καλύτερα απ” όλους τους άλλους.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ