Με Bitcoins αγοράζουν οι παιδεραστές πορνογραφικό υλικό

Με το εικονικό νόμισμα, οι πιθανότητες ταυτοποίησης των αγοραστών είναι ελάχιστες

Τα bitcoins χρησιμοποιούνται από παιδεραστές στο εμπόριο παιδεραστικών βίντεο, σύμφωνα με τον Rob Wainwright, διευθυντής της Europol, κορυφαίο οργανισμό επιβολής του νόμου στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος στην ηλεκτρονική έκδοση του Independent, οι συναλλαγές με πραγματικό νόμισμα, για αγορά υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, σήμαινε και την πιθανή σύλληψή τους. Τώρα, με το εικονικό νόμισμα, οι πιθανότητες ταυτοποίησης των αγοραστών είναι ελάχιστες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Wainwright είπε: «Συγγνώμη, αλλά με τα bitcoins οι εκάστοτε καταναλωτές πληρώνουν με απευθείας σύνδεση και αυτό αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο για εμάς να ταυτοποιήσουμε τον αγοραστή», για να προσθέσει πως «εκείνοι που αγοράζουν βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, κρύβονται καλά πίσω από το προπέτασμα της Bitcoin».

Το επίπεδο της αθλιότητας, σύμφωνα με τον ίδιο, κατρακυλά από έτος σε έτος, αφού πλέον στη μόδα δεν είναι απλώς η live κάμερα με νήπια να βιάζονται, αλλά και αλλά να καίγονται με τσιγάρα. «Αυτό αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της αμφιλεγόμενης απευθείας σύνδεσης νομίσματος, η οποία βασίζεται σε μαθηματικούς τύπους και είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε εθνική τράπεζα».

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η ιστοσελίδα Silk Road έκλεισε από το FBI αφού διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες της εμπλέκονταν σε εμπόριο ναρκωτικών και άλλων παράνομων προϊόντων με Bitcoins.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ