-

Μητέρα ξύρισε τα μαλλιά της κόρης της επειδή αρνήθηκε να φορέσει ισλαμική μαντίλα

Μητέρα ξύρισε τα μαλλιά της κόρης της επειδή αρνήθηκε να φορέσει ισλαμική μαντίλα
Απίστευτα
Ιταλία

Μια μητέρα από το Μπανγκλαντές σόκαρε την Ιταλία όταν ξύρισε τα μαλλιά της 14χρονης κόρης της, επειδή το νεαpό κοpίτσι αρνήθηκε να φορέσει την ισλαμική μαντίλα! Το περιστατικό το είχε αποκαλύψει η ίδια η νεαpή κοπέλα στην καθηγήτριά της.

Μητέρα ξύρισε τα μαλλιά της κόρης της επειδή αρνήθηκε να φορέσει ισλαμική μαντίλα

Το όλο θέμα έλαβε σημαντικές διαστάσεις στην Ιταλία, με κύριο ερώτημα αν στην περίπτωση αυτή πρέπει να υπερισχύει, πάντα, η ελευθερία επιλογής του κάθε ατόμου και μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φθάνει η θρησκευτική παράδοση και οι επιλογές και επιβολές της κάθε οικογένειας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης επιλογής του κάθε πολίτη, ιταλικής η ξένης καταγωγής, για το πώς πρέπει να ντύνεται και αν επιθυμεί να τηρεί την θρησκευτική παράδοση.

Οι διάφορες κοινότητες μουσουλμάνων μεταναστών, όμως, εμφανίστηκαν διχασμένες.

Πολλά μέλη τους καταδίκασαν την απόφαση της μητέρας της συγκεκριμένης κοπέλας να της ξυρίσει το κεφάλι για να την τιμωρήσει, αλλά, συγχρόνως, θεώρησαν ορθό το πιεστικό αίτημα της οικογένειάς της να φορά μαντίλα κατά τις εξόδους της από το σπίτι.

Το δικαστήριο ανηλίκων της Μπολόνια αποφάσισε χθες να επικυρώσει την απόφαση απομάκρυνσης μιας δεκατετράχρονης έφηβης, με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, από την οικογένειά της.

Η δεκατετράχρονη, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, βρίσκεται τώρα σε ειδική κοινότητα για ανήλικα και οι πρώτες που κινητοποιήθηκαν για την προστασία των δικαιωμάτων της, ήταν οι αρμόδιες κοινωνικές λειτουργοί.
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ